Hamburgeri, hot-dog, plimbari cu barca si discutii despre mersul lumii. Toate in statul Maine, unde presedintele francez a fost invitat sambata la un "gratar" amical, acasa la clanul Bush.


Aflat in vacanta in Statele Unite, dar cu o
Hamburgeri, hot-dog, plimbari cu barca si discutii despre mersul lumii. Toate in statul Maine, unde presedintele francez a fost invitat sambata la un "gratar" amical, acasa la clanul Bush.


Aflat in vacanta in Statele Unite, dar cu o agenda oficiala extrem de incarcata, Nicolas Sarkozy, liderul celei de-a cincea Republici, a mers sambata in vizita la casa familiei Bush de la Kennebunkport, unde George W. Bush, alaturi de tatal sau, fostul presedinte George Bush sr, l-a intampinat la un gratar traditional american cu hamburgeri si hot-dog. Dupa ce in numai doua zile a traversat Atlanticul dus-intors, pentru a asista vineri la funeraliile nationale ale Arhiepiscopului Parisului, cardinalul Lustiger, Sarkozy nu a pierdut ocazia de a se afisa surazator si plin de energie sambata alaturi de clanul Bush, facand o curte discreta Washingtonului, cu declaratii de prietenie: "Practic, de 250 de ani Franta si Statele Unite au fost mereu aliate si prietene". Bush, mai moderat in afirmatii, probabil si datorita atitudinii antiamericane pe care Hexagonul a avut-o fata de SUA in perioada mandatelor lui Jacques Chirac, s-a marginit la a spune ca "avem relatii bune cu Franta", relateaza Le Figaro.


SPORT. Intrebat daca si-ar petrece vacanta altundeva decat in Texas, unde se afla ferma familiei Bush, seful Casei Albe a raspuns: "Sigur", adaugand ca exista locuri in lume care sunt "nemaipomenite pentru relaxare". Insa in Franta ar merge doar daca Nicolas Sarkozy i-ar gasi un loc cu un circuit bun de mountain bike.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.