Hei!
"Nu uitati: astazi este prima zi din restul vietii voastre! Traiti clipa!" -
Florian Pittis.
Si, din cand in cand, strigati: "Sunt tanar!".
Atat de tanar. Frumos, razvratit, luptator. Atat de muzician, de actor.
Atat de iubitor de oameni, de prieteni, de frumos.
Vesel si curios. Atat de grabita€¦
Ceea ce urmeaza a fost scris din franturi de durere. Din bucatele de suflete ciobite. Despre viata lui au vorbit prietenii sai, cu lacrimi in glas. Despre viata sa am scris noi cu lacrimi in ochi.
A fost si prietenul nostru, cei care, duminica de duminica, eram prezenti
in viata sa - radioul de pe net - ca sa ne spunem povestile.
Este o biografie facuta nu dupa regulile unui editor, ci dupa regulile iubirii: prietenii si-au amintit cele mai frumoase clipe pe care le-au trait impreuna. Printre lacrimi au strecurat cate un zambet atunci cand au retrait o lectie data de Motu.
Si-au amintit de flacara care le-a luminat viata. Flacara care, in inima
lor, nu se va stinge niciodata. A fost sufletul unei generatii. Generatia in blugi. Generatia cu plete. Generatia cu rock. Hei! "Nu uitati: astazi este prima zi din restul vietii voastre!"
Asa-i ca suntem tineri? Sa nu-l plangem. Sa-i zambim.
Fiecare zambet, fiecare amintire vor fi ca un ropot de aplauze. Pentru Motu.  a— AUDIO : a€¢ Invocatie (Phoenix) a€¢ Fara cuvinte (Celelalte Cuvinte) a€¢ Puterea obisnuintei (Pasarea Colibri) a— Gradini suspendate a— Ploaia care va veni a— Un singur legamant cu tara a— Taina ce doar mortii o stiu a— Vinovatii fara vina a— Epilog a€¢ Din poezia muzicii tinere (interviu, aprilie 2005) Editie de colectie: Motu Pittis