"Vremea e aceea ce te pierde..."Cea mai buna lectie de actorie pe care o stie este a lui Spencer Tracy: "Learn your lines!", adica "Invata-ti rolul!". Iubeste la nebunie teatrul si este indragostit la culme de film. Razvan Vasilescu implineste

"Vremea e aceea ce te pierde..."Cea mai buna lectie de actorie pe care o stie este a lui Spencer Tracy: "Learn your lines!", adica "Invata-ti rolul!". Iubeste la nebunie teatrul si este indragostit la culme de film. Razvan Vasilescu implineste maine 53 de ani.


"Un minut poate trece uneori foarte, foarte greu. Anii insa nu se stie exact de ce trec foarte, foarte repede, mai ales in actul al II-lea (presupunand ca este si ultimul). Viteza cu care trec anii insa n-ar avea atata importanta, sa zicem. Poti sa traiesti mult si bine, si singura victorie sa fie o cifra (a anilor) destul de frumusica. Si poti sa traiesti mai putin si sa lasi amintiri de nesters. Cioran spunea frumos:

«E o prostie sa spui ca viata trebuie traita. Viata nu trebuie traita, viata trebuie sacrificata», dar asta este altceva.

Nu cred ca trebuie sa avem un moto. Sunt atatea lucruri intelepte (ma si infior la gandul asta) si oricum nu avem cum sa le stim pe toate. Dar mi se pare destul de calauzitoare vorba lui Beethoven. Am impresia ca a lui este: «Nici o zi fara o linie». Imi place nespus de tare o vorba a lui Diderot (sau Voltaire): «Omul nu va fi niciodata liber pana cand ultimul rege nu va fi spanzurat cu matele ultimului preot».

Principiile sunt bune, foarte bune chiar! Cateodata! In multe cazuri se pare nu ajuta deloc. Ajuta mai mult sansa, norocul, intamplarea, dorinta, pasiunea, hotararea, sufletul si mintea. In cazurile cele mai fericite, prin trecerea vremii, castigi mai multi bani, si apoi, daca nu ai pierdut vremea, oricum e aceea ce te pierde.

Fals. Este fals ca rolurile negative ar fi mai ofertante. Ce parere aveti de Contele de Montecristo, de Marile Sperante, Mizerabilii sau de Romeo sau Hamlet? Sau, daca vreti mai curand de Harrison Ford in filmul «The Fugitive».

Mi se pare un miracol ca am intrat la Institutul de Teatru si Film (fiind o dorinta veche-veche a mea). Mi se pare un miracol ca am ajuns la Giulesti, la Nottara, si acum la Bulandra. Ca m-am intalnit si am jucat cu regizori exceptionali si actori desavarsiti. Miracol. Astea nu mi-au schimbat destinul,  mai degraba asta a fost destinul meu. Sunt profund recunoscator destinului si ii multumesc."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.