A devenit marea vedeta a Germaniei si cel mai popular urs polar de pe mapamond. Acum s-au dus vremurile cand o simpla durere de dinti a bulgarelui alb punea intreaga lume pe jar. Ursuletul nu mai corespunde standardelor!    
A devenit marea vedeta a Germaniei si cel mai popular urs polar de pe mapamond. Acum s-au dus vremurile cand o simpla durere de dinti a bulgarelui alb punea intreaga lume pe jar. Ursuletul nu mai corespunde standardelor!     Cand s-a nascut, povestea lui trista a trezit simpatia germanilor: mama l-a respins si a fost la un pas sa fie eutanasiat. Cineva a crezut ca se mai poate face ceva pentru ursulet si astfel a fost invins verdictul unei armate de specialisti. Miracolul nasterii, pentru prima data dupa 33 de ani la Berlin, a unui urs polar in captivitate a fost dintr-o data excesiv mediatizat. In scurt timp, ursuletul Knut a devenit marca inregistrata.  Profit. O marca inregistrata de pe urma careia Gradina Zoologica din Berlin a castigat pana in prezent aproape jumatate de milion de lire. Ursuletul a fost vizitat de-a lungul timpului de jumatate de milion de persoane, fiecare avand voie sa il vada sapte minute. Toate aceste vizite au mai adus Gradinii Zoologice in jur de un milion de lire, pe langa banii castigati din vanzarea diverselor produse sub marca Knut. Reprezentantii Gradinii Zoologice au primit propuneri de afaceri din intreaga lume. Iar bomboana de pe tort a constituit-o faptul ca nasul dragalasului pufos a fost nimeni altul decat ministrul fe-deral al Ecologiei, Sigmar Gabriel. In plus, dulciuri Knut, ursuleti de plus Knut, oferte de turism care il includ si pe Knut, si cate altele. Pana canda€¦   Schimbarea. Pana cand vedeta Gradinii Zoologice din Berlin a crescut. Ursuletul - ce cantarea 800 de grame la nastere, are deja 60 de kilograme. Au trecut vremurile frumoase de ursulet, au venit vremurile grele de urs. Specialistii spun ca greutatea ii va aduce lui Knut singuratatea si ca o solutie ar fi aceea de a fi supus unei cure de slabire! Gradina Zoologica isi face probleme: Knut va avea 90-100 de kilograme si nu va mai fi atat de dragut. Iar, nu-i asa, o data cu dragalasenia dispar si banii.  Uneori, lumea animalelor este la fel de dura ca aceea a oamenilor. Povestea ursuletului duce cu gandul la ceea ce i s-a intamplat copilului-minune al filmului american, Macaulay Culkin  ("Singur acasa"): dupa ce a crescut, l-au uitat toti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.