Calificati cu emotii in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, fotbalistii din Ghencea s-au deconectat joi la Becker Brau, aminind cu o zi intilnirea cu presa.

Stelistii si-au stins emotiile cu litri de bere joi dupa-amiaza, petrecerea intinzindu-se pina dupa ora 17.00, astfel ca jucatorii au aminat mai intii cu o jumatate de ora, apoi cu o ora, pentru ca in final sa amine pentru a doua zi intilnirea programata cu jurnalistii la terenul de antrenament. In aceeasi zi, Gigi Becali i-a anuntat pe stelisti ca le da primele de calificare in grupe, circa 150.000 de dolari pentru fiecare titular, inaintea dublei cu BATE Borisov, insa oferta a fost refuzata din superstitie. Exista insa si turbulente in vestiarul Stelei. Patronul-jucator Gigi Becali l-a trimis pe Mihaita Nesu sa-si caute echipa si l-a taiat, peste cuvintul lui Hagi, pe Gabi Bostina de pe lista UEFA, desi acesta nu si-a gasit inca un alt contract.

Steaua va prefata saptamina viitoare, miercuri de la ora 20.00, meciul pe care nationala Romaniei il va disputa cu Belarus in preliminariile Euro 2008. Antrenorul echipei BATE Borisov, Igor Kriusenko, a declarat ca Steaua ar face o mare greseala daca s-ar considera deja calificata in grupele Ligii Campionilor inaintea dublei manse din turul trei preliminar al competitiei, informeaza cotidianul "Belarus Segodnia". "Pina acum, nu stim nimic despre Steaua, insa vom studia destule casete. Daca e bine ca vom intilni Steaua? Nu e cel mai rau lucru posibil, ar fi fost mai rau daca intilneam Liverpool sau Arsenal, de care, sa fim sinceri, nu puteam trece. Asa, putem spune ca sanse avem. Intr-adevar, fotbalul romanesc a crescut, dispune de fotbalisti talentati, insa adversarul nostru nu este cel mai complex. Stiu ca romanii deja se cred in grupe, dar nu este asa", a spus Kriusenko. "Batalie pentru milioane de euro", a titrat ziarul "Komsomolskaia Pravda" despre dubla BATE - Steaua. "Romanii sint, indiscutabil, favoriti. Cind spunem asta nu luam in calcul numai istoria glorioasa a clubului, ci si valoarea jucatorilor de acum. Sansele echipei BATE sint foarte mici, dar sint. De ce nu ar lua-o si BATE pe urmele echipelor Artmedia sau Levski, care au ajuns in grupe contrar tuturor asteptarilor? Batalia cu Steaua va fi una pe viata si pe moarte, miza financiara fiind uriasa", a scris publicatia amintita. Si cotidianul "Vremia Novostei" a notat ca BATE se afla in fata unui succes istoric. "Steaua, fosta cistigatoare a CCE in 1986, nu apare ca un adversar de netrecut. Echipa romana a trebuit sa se intrebuinteze la maximum pentru a trece de Zaglebie", a scris sursa citata.

Fara tigari pe stadionul din Borisov Cotidianul belarus "Sport deni za dnem" compara accederea echipei BATE Borisov in turul trei preliminar al LC, unde va intilni formatia Steaua, cu momentul primului pas facut pe Luna de astronautul american Neil Armstrong. "Ajungind in turul trei preliminar, BATE a reusit un mic miracol fotbalistic. Dupa ce a pasit pe suprafata Lunii, astronautul american Neil Armstrong a spus: «Un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire». Accederea echipei BATE Borisov in aceasta faza a LC este intr-adevar o mare realizare pentru fotbalul belarus", a scris publicatia citata, care adauga ca pe stadionul din Borisov nu se fumeaza si este interzis accesul cu bauturi alcoolice.