Pofta de mancare exagerata este provocata de lipsa unui hormon din organism, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici, publicat in revista Science si preluat de dailymail.co.uk. Cercetatorii au descoperit ca li
Pofta de mancare exagerata este provocata de lipsa unui hormon din organism, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici, publicat in revista Science si preluat de dailymail.co.uk. Cercetatorii au descoperit ca lipsa unui hormon numit leptina din organism ii face pe oameni sa manance in exces, desi nu le este foame. Astfel de persoane gasesc ca alimentele mai putin apetisante, precum brocoli, sunt la fel de delicioase ca si ciocolata. Desi specialistii stiu de mai multa vreme ca acest hormon influenteaza apetitul prin semnalarea cantitatii de gasime din organism, rezultatele noului studiu au scos la iveala ca acesta controleaza si atasamentul emotional fata de alimente. Noul tratament anti-obezitate, care, potrivit cercetatorilor, va fi disponibil in aproximativ 10 ani, va trebui sa interfereze cu centrii “placerii” din creier, regiunile asociate cu dorintele si recompensa. Leptina a fost descoperita in 1994 si a fost indelung studiata. Totusi, in urma cu cativa ani s-a stabilit ca administrarea pe cale injecta bila a acestui hormon este ineficace ca tratament impotriva obezitatii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.