Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a acordat un rol sporit misiunii ONU din Irak, in ciuda opozitiei unor membri ai organizatiei. Potrivit AFP, membrii Consiliului au adoptat in unanimitate o rezolutie prezentata de SUA si Mare


Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a acordat un rol sporit misiunii ONU din Irak, in ciuda opozitiei unor membri ai organizatiei. Potrivit AFP, membrii Consiliului au adoptat in unanimitate o rezolutie prezentata de SUA si Marea Britanie, care prevede prelungirea cu un an a misiunii ONU in Irak. Rezolutia prevede ca reprezentantul special al ONU in Irak si Misiunea Natiunilor Unite in aceasta tara vor fi obligati, daca circumstantele le permit, sa consilieze si sa sprijine guvernul irakian in domeniul respectarii drepturilor omului si situatia refugiatilor. Ministrul irakian de externe a cerut recent, secretarului general al ONU, ca reprezentantul special al ONU in Irak sa fie diplomatul roman Radu Onofrei, actualul ambasador in Iordania. Onofrei a fost reprezentant al Romaniei in coalitia internationala din Irak, in 2003, apoi a fost reprezentantul coalitiei la MAE irakian. Printre contracandidatii sai la functia de la Bagdad se numara fostul adjunct al sefului misiunii ONU in Irak, suedezul Staffan de Mistura, francezul Jean Arnault, fost diplomat ONU in Afganistan, Guatemala si Georgia, si Ghassan Salame, consilier libanez pe probleme irakiene al lui Kofi Annan, fostul secretar general al ONU. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.