Diplomatul Ion Vilcu, sef al protocolului primului-ministru din 2005, este noul ambasador al Romaniei in Argentina si in Paraguay.

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul privind acreditarea lui Ion Vilcu


Diplomatul Ion Vilcu, sef al protocolului primului-ministru din 2005, este noul ambasador al Romaniei in Argentina si in Paraguay.

Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul privind acreditarea lui Ion Vilcu in calitate de ambasador al Romaniei in Argentina si Uruguay. Vilcu (41 de ani) a fost ambasadorul Romaniei in Chile, intre 2000 si 2005. Inginer informatician de profesie, el si-a inceput cariera diplomatica in 1992, avind functii in Directia Protocol si Directia America Latina din MAE, dar si la Ambasada Romaniei in Mexic.

In iunie, Ministerul de Externe a trimis Administratiei Prezidentiale o lista cu 20 de propuneri de ambasadori. Printre acestia se afla Iulian Buga pentru SUA si Adrian Vierita pentru Marea Britanie. Romania nu are inca ambasadori la Londra, Washington, Roma, in special din cauza neintelegerilor dintre presedinte si premier. Propunerile presedintelui Basescu - Traian Ungureanu la Londra si Sever Voinescu in SUA - nu au fost acceptate de premierul Tariceanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.