Autoritatile italiene incearca, in continuare, sa stinga incendiile de padure, in timp ce politicienii acuza mafia ca sprijina logistic piromanii, avind interese imobiliare in zona.

Trei avioane si un elicopter incearca


Autoritatile italiene incearca, in continuare, sa stinga incendiile de padure, in timp ce politicienii acuza mafia ca sprijina logistic piromanii, avind interese imobiliare in zona.

Trei avioane si un elicopter incearca sa stinga un mare incendiu de padure in Italia, flacarile distrugind deja 400 de hectare de padure de pin. Responsabili locali din Corpul forestier de stat au anuntat, joi seara, ca doua noi focare din zona atinsa de incendiu sint de origine criminala. Ei au precizat ca s-a intervenit in cazul a 238 de incendii sau focare in toata tara, iar reizbucnirea focului are la origine, cel mai adesea, o mina criminala.

Un elicopter aflat intr-o misiune de supraveghere s-a prabusit, joi dupa-masa, in Calabria (sudul tarii), accident soldat cu moartea celor doi piloti. De la inceputul verii pina acum, lupta contra incendiilor de padure si de vegetatie a costat viata a 8 persoane.

Responsabilii politici din Italia atribuie tot mai clar criminalitatii organizate incendiile care devasteaza din luna iulie sudul tarii. Un lider regional din Campania, Corrado Gabriele, a acuzat "o ofensiva a criminalitatii organizate", in conditiile in care un elicopter al Protectiei Civile a fost tinta a 18 focuri de arma trase de persoane neidentificate. De asemenea, cablurile prin care se asigura legatura radio intre fortele de interventie au fost taiate. Ministrul mediului, Alfonso Pecararo Scanio, a denuntat la tv "un veritabil asalt criminal" impotriva parcurilor naturale si a mai multor zone din Italia. "Cei care incendiaza nu sint doar bolnavi sau piromani", a declarat ministrul, acuzind bande ce au legaturi cu grupuri de infractori, iar in unele cazuri cu speculatia imobiliara. Si vicepresedintele comisiei parlamentare antimafia, Mario Tassone, a incriminat marti "criminalitatea organizata care aduce un sprjiin logistic piromanilor".

Joi seara, un incendiu de proportii s-a declansat si in studiourile de film Cinecitta din Roma. Focul a distrus un hangar de 2.000 de metri patrati, unde erau depozitate elemente de decor pentru filme. Numeroase masini de pompieri s-au deplasat la fata locului pentru a tine flacarile sub control. Studiourile cinematografice, situate intr-un imens complex la numai citiva km de centrul istoric al Romei, au sarbatorit 70 de ani de existenta in luna aprilie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.