Lenovo negociaza aceasta tranzactie cu Hui, cunoscut si sub numele de "LapShun Hui", fostul proprietar al grupului eMachines, de asemenea productor de computere, a precizat Packard Bell.
"Lenovo negociaza in exclusivitate preluarea grupului Pac
Lenovo negociaza aceasta tranzactie cu Hui, cunoscut si sub numele de "LapShun Hui", fostul proprietar al grupului eMachines, de asemenea productor de computere, a precizat Packard Bell.
"Lenovo negociaza in exclusivitate preluarea grupului Packard Bell", a declarat un purtator de cuvant al companiei europene. Acesta a negat insa un raport conform caruia Lenovo concureaza cu grupul Acer Inc. pentru preluarea Packard Bell.
Lenovo coopereaza si cu alti factori implicati si cu organisme guvernamentale pentru "a se pregati pentru intrarea in ultima faza a acestei tranzactii", informeaza Reuters.
In cazul unei reusite, aceasta tranzactie va permite gigantului chinez sa castige cota de piata intr-o regiune in care ocupa locul sase in clasamentul vanzarilor. Lenovo trece momentan printr-un proces de consolidare a diviziei de calculatoare achizitionare in 2005 de la IBM.
Analisti nu au dorit sa ofere estimari legate de pretul Packard Bell, insa un analist al Deutsche Bank a estimat ca firma europeana a obtinut venituri de peste 2 miliarde euro in 2006.
Cu putin timp in urma, cotidianul Hong Kong Economic Journal a anuntat ca in cursa pentru preluarea Packard Bell se afla atat Lenovo, cat si grupul taiwanez Acer Inc, conform Reuters.
Grupul Packard Bell a fost achizitionat de John Hui in octombrie 2006 de la fostul detinator, compania NEC Corp.
Acer anuntase in luna aprilie ca planuieste sa achizitioneze o compania producatoare de calculatoare in urmatoarele trei sau cinci luni pentru a spori ritmul de crestere si pentru a castiga cota de piata. Acer a precizat insa ca aceasta companie nu va fi din Taiwan sau din Statele Unite ale Americii.
Lenovo, care este una dintre putinele firme chinezesti care incearca sa-si construiasca o marca globala prin investitii in strainatare, a cazut in primul trimestru al 2007 pe locul patru al producatorilor de computere, insa a recastigat recent pozitia pe podium ocupata de Acer Inc., dupa o competitie acerba, conform datelor publicate de institutele de cercetare Gartner si IDC.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.