Fostul sef al Directiei Audit din MAp, generalul in rezerva Mircea Vasilescu, acuzat de hartuirea sexuala a unor angajate, a fost inlocuit din functie, miercuri, cu colonelul Mihai Ciuperceanu (foto), dupa ce "Academia Catavencu" a prezentat pe larg
Fostul sef al Directiei Audit din MAp, generalul in rezerva Mircea Vasilescu, acuzat de hartuirea sexuala a unor angajate, a fost inlocuit din functie, miercuri, cu colonelul Mihai Ciuperceanu (foto), dupa ce "Academia Catavencu" a prezentat pe larg acest caz.



Foto: Jurnalul National Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a invocat joi, intr-o conferinta de presa, principiul nevinovatiei angajatului pina la solutionarea cazului in justitie, dar a precizat ca departamentul de audit trebuie condus de o persoana care sa nu fie contestata si de aceea a dispus schimbarea din functie a lui Mircea Vasilescu. Vasilescu, general pensionat si reangajat in minister ca functionar public, a intrat in concediu si "fie pina la clarificarea situatiei, fie pina la un transfer, el este supus regimului Legii functionarilor publici", dupa cum a anuntat ministrul. Melescanu a mai spus ca exista mai multe rapoarte interne privind neregulile lui Vasilescu, nu numai cele referitoare la subiectul "picant", dar generalul le-a contestat si a fost nevoie de contra-rapoarte. In ce priveste plingerea penala, aceasta trebuie solutionata de Parchet, precizeaza ministrul.

"Academia Catavencu" a relatat, in aceasta saptamina, ca majoritatea femeilor care lucreaza la Directia de Audit Intern din MAp, desi ar putea sa-i fie fiice lui Mircea Teodor Vasilescu (57 de ani), au fost permanent hartuite sau abuzate sexual de acesta. In ultimii sapte ani, opt femei au plecat din directie la scurt timp dupa ce s-au angajat, din cauza hartuielii sexuale si a amenintarilor, altele au cedat si au promovat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.