Continuarile cinematografice de la Hollywood lansate vara asta au dat lovitura de box office atit in Statele Unite, cit si la nivel international, inclusiv in Romania, in ciuda previziunilor deloc optimiste ale specialistilor. Vara lui 2007 ar putea fi una dintre cele mai bune din punctul de vedere al biletelor vindute, pentru filme ca "Omul-Paianjen 3", "Piratii din Caraibe 3: La capatul lumii" si "Shrek al Treilea" care, doar in Statele Unite, au trecut deja pragul de 300 de milioane de dolari incasati, conform MEDIAFAX. Doar "Oceanís Thirteen - Acum sint 13" nu va atinge, acasa, sume la fel de mari ca precedentele. A reusit insa sa depaseasca 100 de milioane de dolari, arata variety.com.

Lansate aici simultan sau la putin timp de la premiera americana, "continuarile" s-au aflat si ele printre preferatele romanilor pe parcursul verii. "Piratii din Caraibe 3: La capatul lumii" a inregistrat, la premiera, cele mai bune rezultate de box office in Romania, pentru 2007: 324.605 lei intre 25 si 27 mai. Cea de-a treia parte din seria cu Johnny Depp, Orlando Bloom si Keira Knightley e acum pe primul loc intre premierele anului, cu incasari ce depasesc 1,06 milioane de lei. "Piratii din Caraibe 3" l-a detronat pe "Shrek al Treilea", filmul de animatie cu cele mai mari incasari in weekendul premierei din istoria box office-ului local, 287.759 de lei, intre 18 si 20 mai.

Pragul de 500.000 de lei la incasari a fost deja depasit si de "Omul-Paianjen 3", cu Kirsten Dunst si Tobey Maguire, si "Oceanís Thirteen - Acum sint 13", cu George Clooney, Matt Damon, Brad Pitt, Al Pacino. O alta continuare, "Harry Potter si Ordinul Phoenix", a cincea din seria aventurilor tinarului vrajitor, a inregistrat pina pe 22 iulie incasari de peste 550.000 de lei.

Toate cele cinci premiere ale verii care apartin unor francize de succes, "Omul- Paianjen 3", "Shrek al Treilea", "Piratii din Caraibe: La capatul lumii", "Oceanís Thirteen - Acum sint 13" si "Harry Potter si Ordinul Phoenix" au intrat deja in top 10 al premierelor lui 2007.