Primarul Bruxelles-ului, Freddy Thielemans, a decis sa interzica o manifestatie impotriva "islamizarii Europei" care trebuia sa aiba loc pe 11 septembrie.

Thielemans a motivat ca se teme ca ar aparea incidente cu populati


Primarul Bruxelles-ului, Freddy Thielemans, a decis sa interzica o manifestatie impotriva "islamizarii Europei" care trebuia sa aiba loc pe 11 septembrie.

Thielemans a motivat ca se teme ca ar aparea incidente cu populatia musulmana, a anuntat joi purtatorul sau de cuvint, citat de AFP.Organizatia "Stop the Islamisation of Europe" (SIOE) si-a anuntat luna trecuta intentia de a organiza o manifestatie in fata Parlamentului European pe 11 septembrie, adica exact la sase ani dupa atentatele din Statele Unite.

Asociatia, de origine daneza si care se declara neasociata nici unui partid politic, considera ca "islamul si democratia sint incompatibile din cauza invataturilor Coranului", potrivit site-ului sau.

Organizatia spera sa atraga la Bruxelles mii de persoane din mai multe tari europene si sa organizeze si alte manifestatii in lume pe 11 septembrie, in special in Statele Unite, Canada si Australia.

"Pericolul pentru ordinea publica este prea mare. Comunitatea mare de straini care locuiesc in cartier ar putea reactiona la aceasta actiune", a explicat purtatorul de cuvint al primariei.

Bruxelles-ul primeste anual intre 500 si 600 de cereri pentru organizarea de manifestatii, dar in ultimii cinci ani doar sase asemenea actiuni au fost interzise, a subliniat acesta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.