Mihai Lungan sustine ca agresarea s-a produs din cauza ca a depus memoriu la FRF pentru a deveni liber de contract.

Clubul lasat mostenire de Miron Cozma ortacilor din Valea Jiului si-a pastrat toate obiceiurile din vremurile de glorie. Fotbalistul Jiului, Mihai Lungan, a declarat vineri, pentru NewsIn, ca a fost batut crunt de bodyguarzii patronului Alin Simota (foto) deoarece a depus memoriu la Federatia Romana de Fotbal pentru a deveni jucator liber de contract. Lungan sustine ca totul s-a intimplat joi, in timpul unui antrenament, exact in vestiarul in care cu ani in urma Miron Cozma ii plasa un cap in gura fotbalistului Danut Lupu: "Faceam antrenament separat si unul dintre antrenorii grupei de juniori a Jiului mi-a spus ca ma asteapta domnul Simota la vestiare sa discute cu mine. Cind am ajuns acolo nu era nimeni, iar cind am iesit ma asteptau doi dintre bodyguarzii dinsului, care m-au batut foarte rau. Mi-au spart dintii, am numai vinatai, sint distrus. Nimeni nu a putut sa vada bataia pentru ca totul a fost regizat. Doar baietii de la stadion, care au vazut cum am intrat si cum am iesit", a povestit jucatorul.

Acesta crede ca motivul pentru care a fost batut de oamenii lui Simota este faptul ca a depus memoriu la FRF pentru a deveni jucator liber de contract. "Mi-a amenintat familia. Sint socat. M-au lovit pentru ca nu am dorit sa plec unde a vrut Simota, prin Liga a III-a, si pentru ca mi-am cerut salariul. Nu se poate asa ceva la o echipa de Liga a II-a. Oricum voi continua sa las memoriul la FRF. Ieri am fost la Politia Petrosani si am depus o plingere, iar azi am fost si la IML", a mai povestit Lungan. Informatia a fost confirmata de adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara, comisarul Remus Sabau: "Un fotbalist de la Jiul Petrosani a depus plingere pentru lovire si alte violente impotriva a doi bodyguarzi de la club. Se fac cercetari in acest caz. Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe linga Judecatoria Petrosani, care are competenta in acest caz".

Fotbalistul mai spune ca ii va actiona in judecata pe cei doi bodyguarzi si ca intentioneaza sa ceara o audienta la presedintele FRF, Mircea Sandu: "Ii voi da in judecata pe cei doi, pentru ca ii cunosc doar si, de asemenea, vreau sa se ia masuri impotriva clubului, deoarece nu e posibil sa se intimple asa ceva. Voi cere audienta la domnul Mircea Sandu pentru a rezolva aceasta problema. Abia astept sa se termine calvarul", a incheiat Lungan. In virsta de 28 de ani, Mihai Lungan a fost transferat la Jiul in urma cu un an de la FC Bihor Oradea, iar luna trecuta a fost exclus din lotul gruparii petrosanene din cauza faptului ca a refuzat sa i se scada contractul.

Patronul Alin Simota a afirmat ca nu are cunostinta de asa ceva. "Nu stiu ce aberatii spune unul si altul. Eu am fost plecat din tara si, in primul rind, eu nu am bodyguarzi", a comentat Simota pe marginea acestui caz, dar angajatii sai sint de alta parere. Managerul general al clubului Jiul, Ioan Sdrobis, a afirmat ca a ramas socat cind jucatorul i-a aparut in fata si l-a vazut batut. "Nu stiu ce s-a intimplat, ca nu am fost acolo sa vad, dar va spun, am 62 de ani si am ramas socat. Am vazut jucatorul batut, mi-a iesit in fata si era desfigurat. Am ramas timpit. Sint socat si nu pot sa-mi revin. Era batut, iar eu nu pot accepta asa ceva la clubul la care lucrez. Cum apar eu in fata jucatorilor in vestiar? Ce le pot spune eu acum? Si eu am urecheat jucatori, i-am mai dat un sut in fund lui Chivu, dar asa ceva niciodata nu am facut. A fost o lovitura in suflet cind l-am vazut pe jucator. Acum ma gindesc serios sa plec de la acest club pentru ca eu nu pot accepta asa ceva. Nu stiu cine l-a batut, dar eu nu pot minti ca nu l-am vazut pe jucator batut", a spus Sdrobis.

Urmariri ca-n filme cu un alt jucator rebel Un alt jucator, Ovidiu Istinie, a scapat de bataia bodyguarzilor lui Alin Simota pentru ca a semnat hirtiile puse in fata de cei de la Jiul, a declarat impresarul Dumitru Tudpor pentru Gazeta Sporturilor: "Istinie a plecat de la antrenamentul lui Intergaz, cu o masina in care se aflau trei jucatori si delegatul Petre Ucidau. Masina lor a fost urmarita de un Ford, cu numarul B-62YMJ. la un moment, au fost blocati si 3 bodyguarzi au coborit din masina si l-au luat la Petrosani. De frica sa nu fie batut, Istinie a semnat toate hirtiile care i-au fost prezentate. Istinie mi-a povestit ca Lungan nu a vrut sa semneze si a fost batut mar".