Grupul Rompetrol va sustine, prin studii tehnice si de fezabilitate, precum si teste experimentale, un proiect care prevede transformarea unor puturi de foraj parasite in sonde producatoare de apa potabila si industriala, au anuntat, ieri, reprezenta
Grupul Rompetrol va sustine, prin studii tehnice si de fezabilitate, precum si teste experimentale, un proiect care prevede transformarea unor puturi de foraj parasite in sonde producatoare de apa potabila si industriala, au anuntat, ieri, reprezentatii companiei. "Proiectul a fost demarat oficial miercuri, iar faza pilot se va incheia in septembrie", a declarat, intr-o conferinta de presa, Theodore Orasianu, consilier stiintific al grupului Rompetrol. Reprezentantul companiei a mentionat ca proiectul va fi prezentat autoritatilor publice in urmatoarele zile, fara a preciza valoarea investitiei necesare pentru realizarea acestor lucrari. Prima etapa va viza perimetrul de explorare de la Zegujani, achizitionat de companie in 2003. In Romania, Rompetrol detine alte trei zone de exploatare, la Gresu, Nereju si Focsani. "In a doua etapa, se va trece la explorarea resurselor identificate", a spus Orasianu. O alta componenta a proiectului va urmari posibilitatea stocarii emisiilor de carbon in sonde de explorare, urmand sa fie demarata dupa luna septembrie, inclusiv la nivel international. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.