Administratia de Meteorologie a transmis, azi, avertizari cu cod galben si portocaliu, pentru mai multe judete din Banat, Crisana, Oltenia si Maramures, anuntand ploi torentiale, descarcari electrice si grindina in intervalul 10 august, ora 21.00 - 12 august, ora 9.00.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), incepand din aceasta seara si pana duminica dimineata in judetele Caras Severin, Hunedoara, Mehedinti, Gorj si Valcea, cat si in zonele de deal din judetele Alba si Sibiu, cantitatea de apa va depasi 50-60 de litri pe metrul patrat, acestea fiind avertizate cu cod portocaliu.

Avertizare cu cod galben au primit judetele Dolj, Olt, Timis, Arad, Bihor, Cluj, Salaj, Satu Mare, Maramures, Bistrita Nasaud si o parte din judetele Sibiu, Brasov, Arges, Dambovita si Prahova. Potrivit atantionarii cod galben, in intervalul de timp mentionat, va ploua mai ales in Banat, Crisana, Oltenia, Maramures, in jumatatea de vest a Transilvaniei, precum si la munte, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 25-30 l/mp. Ploile vor avea si caracter torential, vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari de vant si posibil caderi de grindina.

Atentionarile meteorologice cod galben indica fenomene ca averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate, racirea vremii, care sunt obisnuite pentru zona respectiva, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati.

Avertizarile meteorologice cod portocaliu indica fenomene ca vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger, periculoase si de intensitate mare, existand risc de viituri pe raurile mici.

Update:

Cod galben de furtuni in 16 judete. Hidrologii au ridicat codul portocaliu Hidrologii au ridicat codul portocaliu pentru judetele din vestul tarii. Avertizarea hidrologica nu dispare insa, acele zone intra sub cod galben. Specialistii spun ca nu vor mai cadea ploi abundente in urmatoarea perioada. 29 de judete sunt avertizate cod galben din punct de vedere hidrologic, pina miine la prinz.

Pe de alta parte, meteorologii au extins avertizarea meteo cod galben pentru 16 judete. Din aceasta dimineata, dupa ora 9, intra din nou in vigoare o avertizare cod galben pentru inca opt judete din Banat, Crisana, Maramures, Transilvania plus cele din zona montana. Atentionarea ramine valabila pina miine dimineata, tot la ora 9.

Citeste si:

Meteorologii mai anunta ca din aceasta dimineata, judetele din vestul tarii, avertizate cu cod portocaliu, vor primi doar atentionare cod galben. In Mehedinti, Dolj si Olt nu vor mai avea loc fenomene meteo periculoase. Tot din aceasta dimineata, sub avertizare cod galben se vor afla in total 26 de judete. In aceste zone, cantitatea de precipitatii va depasi local 30 de litri pe metrul patrat, iar pe arii restrinse va ajunge chiar si la 50 de litri pe metrul patrat.

Noaptea trecuta a existat pericolul producerii de viituri in Banat, Oltenia, Arges, Maramures, Crisana, Transilvania si Suceava.

NewsIN