Prima editie a Openului Romgaz, turneul ce s-a desfasurat la Eforie Nord incepand cu data de 3 august, s-a incheiat ieri cu victoria marelui maestru international Andrei Murariu, care a acumulat sapte puncte.     Legitimat la clubul AEM
Prima editie a Openului Romgaz, turneul ce s-a desfasurat la Eforie Nord incepand cu data de 3 august, s-a incheiat ieri cu victoria marelui maestru international Andrei Murariu, care a acumulat sapte puncte.     Legitimat la clubul AEM Luxten Timisoara, Murariu a fost premiat cu 4.800 RON si a obtinut dreptul de a participa la cea de-a doua editie a Turneului Regilor de la Bazna, de anul viitor, o competitie care se desfasoara in circuit inchis si la care iau parte sahisti de prim rang ai lumii. "Ma bucur pentru acest succes, care-mi permite sa-mi masor fortele, la anul, cu unii dintre cei mai buni sahisti de pe plan mondial", a declarat invingatorul. Pe locul secund in clasamentul general al openului s-a situat fostul campion national din 2006 Ioan Chirila, de la Clubul Central de Sah Bucuresti, in timp ce pozitia a treia i-a revenit lui Bela Badea, de la CS Dinamo Bucuresti, ambii cu cate 6,5 puncte. Cu 6 puncte agonisite, campionul national en-titre, Constantin Lupulescu, a ocupat in final doar locul 6. Mihai Suba, invitatul de onoare al organizatorilor, s-a clasat in final pe locul 9. "Nu am facut un turneu prea bun, am pornit cu un mare handicap din cauza infrangerii pe care am suferit-o in runda a doua", a spus Suba. Acesta s-a impus, in schimb, la sectiunea rezervata veteranilor. Directorul de imagine al turneului, Dan Pasarelu, s-a clasat pe locul 17, cu 5,5 puncte, insa a luat marele premiu la categoria "sportivi fara ELO". "Sunt multumit de rezultat, mai ales ca nu am mai jucat un turneu oficial de sapte ani. Competitia a fost onorata de prezenta multor sahisti valorosi, iar pentru mine a fost o onoare sa particip alaturi de ei", a declarat Pasarelu. "Acest turneu a fost o reusita, de la inceput pana la sfarsit", a spus Dan Mitaru, presedintele Club Alex 2001 Bucuresti, organizatorul openului. Sponsorul openului, Romgaz, a acordat premii totale in valoare de 10.000 de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.