Preturile zonale la electricitate nu vor fi introduse daca se constata ca diferentele vor fi foarte mari si vor duce la destabilizarea economica a regiunii, insa orice comentariu pe acest subiect este prematur, intrucat deocamdata nu exista calcule,
Preturile zonale la electricitate nu vor fi introduse daca se constata ca diferentele vor fi foarte mari si vor duce la destabilizarea economica a regiunii, insa orice comentariu pe acest subiect este prematur, intrucat deocamdata nu exista calcule, au declarat, ieri, pentru NewsIn, reprezentantii ANRE.Viorel Alicus, directorul general al Departamentului Preturi si Tarife pentru energie electrica din cadrul ANRE, a declarat ca Autoritatea va renunta la introducerea acestora daca analizele si calculele vor arata ca diferentele intre tarife sunt foarte mari. Pentru stabilirea celor 8 tarife, trebuie luate in calcul toate costurile, respectiv cele de producere a energiei, de transport, de distributie si de servicii. Acesta a subliniat ca un avantaj al introducerii tarifelor diferentiate este ca, in acest fel, vor fi reflectate in tarife toate costurile legate de producerea, transportul si distributia energiei. "Mai mult, se vor elimina subventiile mascate intre regiuni. Aceasta masura ar putea fi vazuta si ca un stimulent de dezvoltare regionala pentru producatori", a adaugat oficialul ANRE.Totodata, oficiali ai companiei Electrocentrale Bucuresti (Elcen) au declarat ca ar putea solicita Autoritatii cresterea pretului, din trimestrul patru, in functie de cantitatea de pacura utilizata pentru productie. Cererea vine dupa ce, saptamana trecuta, Complexul Energetic Rovinari a cerut ANRE majorarea cu 5-10% a pretului energiei electrice livrate pe piata reglementata. Şi reprezentantii Complexului Energetic Turceni (CET) au sustinut ca si-ar putea acoperi costurile mai mari din acest an daca pretul energiei electrice de pe piata reglementata va creste cu 10-15% in acest an.Presedintele ANRE, Gergely Olosz, a declarat ca Autoritatea analizeaza stabilirea a opt preturi zonale in functie de zona de distributie pentru energia electrica platita de consumatorii casnici care ar putea fi introduse din 2008.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.