Articolul acesta este adresat pescarilor destul de amatori, dar cu aspiratii, categorie in care intru, alaturi de colegul Vlad Macovei.

S-a intimplat in urma cu o saptamina, in Delta, pe bratul Sf. Gheorghe. Plecasem la drum cu scule, unele nou-noute, altele incercate o singura data, la Dunare, pe care le-am suspectat ca ar fi stricate, din moment ce nu am prins nimic cu ele, asteptari mari, stiinta putina si mult entuziasm.

Cazare am gasit la complexul Cormoran, la 10-15 minute de mers cu barca de la Murighiol (putem sa dovedim cu factura si bonul de la plata cu cardul ca nu e reclama mascata). Prima zi a fost de acomodare si stringere de informatii, din cit mai multe surse. Am aflat ca stiuca, aceea careia ii fusese consacrata o lanseta aleasa sub indrumarea colegilor de la „Aventuri la Pescuit", a fugit din balti in Dunarea larga, din cauza caldurii. Fara rapitori, dar si fara prea mari pretentii, ne-am multumit sa iesim pe teren pentru a verifica la fata locului IQ-ul carasului, singurul peste despre care aflasem nu numai ca trage, dar chiar se si agata in cirlige. Ne-am ales cu citeva exemplare de 400-500 de grame, niste somotei care abia facusera ochi, si un asfintit bun de pus in pliante pentru promovarea Deltei. Pestele ne-a fost pregatit la restaurantul complexului, in timp ce apusul a intrat in albumul cu amintiri de vacanta.

Ziua a doua, inceputa pe malul Dunarii la 6 dimineata si sfirsita la lasarea serii, a adus o incercare greu de trecut: pestii nu au mai incaput in juvelnic. La lanseta, la undita, chiar si la lanseta de spinning, transformata in mod barbar in undita, au cazut citeva zeci de exemplare de carasi, precum si aceiasi somotei, ceva mai impliniti dupa o noua zi de viata. Ba, Vlad a prins si un, sa-i spunem, crap (pentru cunoscatori ciortan), care cocheta timid cu kilogramul. A tras la rima rosie, apropo, prost peste e carasul, deoarece momeala, carata de la Bucuresti, anunta prin miros, de la o posta, ca si-a dat duhul, la rima verde, la pufuleti, la boaba de porumb, ce mai, numai la cirlig gol nu am prins.

Ultima zi, limitata numai la citeva ore din motive de sedinte redactionale, a insemnat capturi la fel de putin spectaculoase, dar aproape la fel de constante. Asa ca, in loc de incheiere, daca orgoliul dvs. pescaresc se poate limita la 600 de grame/caras lat si auriu, incercati Dunarea Deltei sau Delta Dunarii. Mai ales ca in curind se intoarce si stiuca din pribegie.

Pentru amatorii de distractii in Delta, sugestii pe www.cotidianul.ro/select