Prim-vicepresedintele partidului Aurelian Pavelescu ne-a declarat ca, potrivit normei de reprezentare invocate, un partid castiga un mandat de europarlamentar daca obtine 2,85% din voturi, procent rezultat prin impartirea numarului de votanti la numa
Prim-vicepresedintele partidului Aurelian Pavelescu ne-a declarat ca, potrivit normei de reprezentare invocate, un partid castiga un mandat de europarlamentar daca obtine 2,85% din voturi, procent rezultat prin impartirea numarului de votanti la numarul de mandate alocate Romaniei pentru PE, adica 35. Potrivit liderului taranist, aceasta este unica solutie pentru o corecta reprezentare a cetatenilor. Pavelescu a avertizat ca, in cazul pastrarii pragului electoral de 5%, daca un partid obtine un singur mandat, acesta trece la redistribuire. "Nu intelegem sa renuntam la un mandat dat de popor pentru ca cineva a vrut altfel. Vointa poporului trebuie sa fie respectata", a subliniat taranistul. El a apreciat ca cel putin UDMR ar sustine o astfel de propunere. Legea alegerilor europarlamentare prevede un prag electoral de 5% atat pentru partide, cat si pentru aliante politice sau electorale. Propunerea taranistilor vine dupa ce in luna iunie liderii PNL, AP si PNTCD au semnat Protocolul de constituire a Polului de centru-dreapta. Pana acum, nici unul din presedintii celor trei formatiuni nu a precizat daca a existat vreo intentie ca PNL, AP si PNTCD sa participe pe liste comune la alegerile pentru PE. (Pentru mai multe detalii, cititi "Euroalegeri de Mos Craciun").


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.