Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a alocat resurse de numerotatie companiilor Cosmote, Direkt Telecom, Telecav si persoanei fizice autorizate Alexandru Mihail Parseghian, a anuntat ieri instit
Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a alocat resurse de numerotatie companiilor Cosmote, Direkt Telecom, Telecav si persoanei fizice autorizate Alexandru Mihail Parseghian, a anuntat ieri institutia. Operatorul de telefonie mobila Cosmote a solicitat si a primit, in plus fata de resursele alocate in prealabil, dreptul de a utiliza un milion de numere nationale non-geografice din domeniul 0Z=07. Compania Direkt Telecom a primit dreptul de a utiliza 410.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivel national si 1.000 de numere nationale non-geografice din domeniul 0Z=08, pentru servicii furnizate prin intermediul cartelelor preplatite. De asemenea, compania a primit indicativul individual pentru selectarea transportatorilor 1065. Un alt operator, Telecav, aflat, ca si Direkt Telecom, la prima solicitare de resurse de numerotatie, va putea sa foloseasca 10.000 de numere nationale, pentru servicii de telefonie fixa, din domeniul 0Z=03, la nivel national. In calitate de persoana fizica autorizata, Alexandru Mihail Parseghian a primit 10.000 de numere nationale non-geografice din domeniul 0Z=03 pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivel national.Resursele de numerotatie alocate pana in prezent de ANRCTI au depasit 79,36 milioane, din care 56% reprezinta resursele alocate pentru servicii de telefonie fixa, iar 42,8% resurse alocate pentru servicii de telefonie mobila.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.