PULSUL MEDICINEI
In sezonul cald se inmultesc toxiinfectiile alimentare. Inghitim cate o bacterie care se aciuieste in tubul digestiv si da diaree, crampe, febra. Pacatoasa asta de bacterie schimba lucrarea din intestin.

Se inverseaz
PULSUL MEDICINEI
In sezonul cald se inmultesc toxiinfectiile alimentare. Inghitim cate o bacterie care se aciuieste in tubul digestiv si da diaree, crampe, febra. Pacatoasa asta de bacterie schimba lucrarea din intestin.

Se inverseaza pagubos sensul de circulatie al apei. Apa nu mai trece din intestin in vasele de sange, si din pricina bacteriei, apa trece din vase in intestin, de unde si scaunele apoase si deshidratarea. Dar si de la o bucata de branza neglijent manipulata in piata te poti alege cu o boala diareica.

Explica profesor doctor Adrian Streinu Cercel - directorul Institutului de Boli Infectioase "M. Bals". Daca, in piata, vanzatorul apuca cu mana fara manusa un calup de branza, il pune pe cantar si ti-l vinde, si daca el are o infectie in jurul unghiilor, ai facut o toxiinfectie alimentara. Infectia in jurul unghiilor se numeste panaritiu cu stafilococ
Stafilococul din jurul unghiilor produce o toxina pe care o inghitim o data cu branza, si in acest fel, omul se imbolnaveste de toxiinfectie alimentara. De aceea, cand cumparam din piata branza, trebuie sa il obligam pe vanzator sa poarte manusi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.