Sute de vite au fost incinerate pe un camp al unei ferme din Lockerbie, Scotia. Masura a fost luata din cauza epidemiei de febra aftoasa care a lovit Marea Britanie. Toate exporturile de carne de vita din aceasta tara au fost interzise. Febra aftoasa
Sute de vite au fost incinerate pe un camp al unei ferme din Lockerbie, Scotia. Masura a fost luata din cauza epidemiei de febra aftoasa care a lovit Marea Britanie. Toate exporturile de carne de vita din aceasta tara au fost interzise. Febra aftoasa este o boala extrem de contagioasa la animale. Pana acum, in sudul Angliei, au fost depistate trei focare. Crescatorii de animale, care exporta anual carne in valoare de peste un miliard de dolari, se tem de o repetare a epidemiei de febra aftoasa din 2001, care a avut efecte devastatoare asupra fermierilor si a generat pierderi de circa 17 miliarde de dolari. (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.