Consiliaza presedinti, prime doamne, vedete hollywoodiene si e invitata sa faca preziceri la importante posturi tv americane. E doctor in psihologie si in hipnoterapie. In Romania era Carmen Muresan si cinta in Trio Expres. In SUA e dr. Carmen Harra.

Am aflat cit e de vestita peste Ocean de la Ioan Gyuri Pascu, cel care i-a tradus in romana cartea "Karma de fiecare zi", devenita best-seller in SUA. Locuieste in Statele Unite din 1983, este casatorita si are trei copii. Cabinetul sau este situat in Manhattan, New York, pe Fifth Avenue. Ne-a raspuns la intrebari telefonic, din resedinta sa din Florida. Si inca de anul trecut a prezis ca relatia dintre Brad si Angelina nu va dura mai mult de trei ani, dar si ca viitorul presedinte al Romaniei va fi un barbat tinar, al carui nume va avea initiala M.

In 2004 ati prezis cine va fi presedintele Ecuadorului...

In luna octombrie a acelui an, m-a vizitat o echipa a postului Telemundo, din America de Sud, sa ma intrebe cine va fi presedintele Ecuadorului. Vizual, mi-a aparut un barbat foarte inalt, de 40 de ani, cu ochi verzi si zimbet larg, cu trei copii, al carui nume incepe cu litera R. Au crezut ca am o imaginatie bolnava. In politica, in Ecuador, nu exista nici un barbat cu aceste semnalmente. Dar in septembrie 2006 a aparut acest candidat, Rafael Correa, care avea toate aceste semnalmente. La sfirsitul lui noiembrie a devenit presedintele tarii. Ulterior, din America de Sud, am inceput sa primesc mii de e-mailuri de la oameni care au probleme. Imi e imposibil sa le raspund tuturor.

V-a sunat presedintele Ecuadorului, dupa ce a cistigat?

Da, si mi-a zis: "Cred ca dumneata m-ai facut presedinte". "De ce?", l-am intrebat. "Pentru ca tu ai influentat constiinta Ecuadorului. Cind oamenii au vazut pe ecran cu cita precizie m-ai descris, cu doi ani in urma, m-au ales pe mine."

Cum v-ati descoperit harul?

Cred ca nivelul meu de perceptie mi se trage dintr-o experienta din copilarie. Cind aveam 5 ani, am cazut in Somes si m-am dus la fundul apei, pentru ca nu stiam sa inot. Atunci mi-am vazut corpul in apa. M-am detasat de corp si m-am dus intr-o alta dimensiune. Dupa experienta asta, cred ca exista alte dimensiuni. De atunci am inceput sa vad tot felul de lucruri care urmau sa se intimple.

Ati facut predictii si in Romania?

Prin ‘80, cind cintam la Teatrul " C-tin Tanase", l-am cunoscut pe Emil Constantinescu, care era un simplu profesor. L-am intrebat daca ma va considera nebuna in cazul in care ii voi spune ca va ajunge presedintele Romaniei. A inceput sa rida. Imi mai amintesc ceva. De cite ori eram chemata sa cint la Ceausescu, il vedeam impuscat in cap. Si ii spuneam asta colegului meu, cintaretul George Enache.

In 1983 ati plecat in turneu in Statele Unite si nu v-ati mai intors.

La New York l-am cunoscut pe sotul meu, care e american, si am ramas aici. N-am avut probleme ulterior, pentru ca m-am maritat imediat. In aceste conditii, puteam reveni in tara de cite ori voiam. Dar n-am mai venit in Romania de 15 ani.

V-ati deschis imediat un cabinet?

La o saptamina-doua, o ruda m-a dus sa lucrez intr-un oficiu medical. Acolo am cunoscut o femeie careia i-am spus ca un barbat din familia ei, i-am dat si initiala, va avea un atac de cord in trei ore. Asa a fost. Femeia aia m-a dus apoi la Candice Berger, una dintre marile celebritati ale Hollywoodului la acea vreme. De-atunci am tot cunoscut celebritati. Imediat mi-am deschis un office si m-am decis sa fac din asta o cariera. Apoi am mers la scoala, pentru ca sint un om educat, am facut Facultatea de Filologie in Romania, si nu puteam sa fiu un clarvazator de la coltul strazii. Mi-am luat un doctorat in psihologie si unul in hipnoterapie. In esenta, cred despre mine ca sint un vizionar.

V-a fost usor?

Am avut un mare ajutor pentru ca am cunoscut lumea americana foarte bogata. Romanii vin aici si se chinuiesc. Si eu, cind am venit, nu aveam un dolar in buzunar. Ne-au cazat sapte intr-o camera, dormeam pe jos, pe saltele. Eram foarte dezamagita. Dar, in trei saptamini, am reusit sa sparg barierele! Ajunsesem la cel mai inalt nivel, eram deja la party-uri cu miliardari. Am cunoscut senatori, pe Hillary si Bill Clinton, aproape toate celebritatile de la Hollywood. O data cu asta, toate drumurile au devenit posibile pentru mine.

Ce personalitati v-au mai cerut ajutorul?

Foarte multe, incepind cu Candice Berger, Jennifer Lopez, Hillary Clinton, Nicolette Sheridan, Brad Pitt, Angelina Jolie, ma suna tot timpul nevasta lui Roger Waters, liderul de la Pink Floyd...

Apropo de Angelina si Brad, le dati o sansa?

O mica sansa. Nu cred ca relatia lor va rezista mai mult de doi-trei ani. Se va rupe din cauza ei.

Sinteti un om instarit?

Am o viata foarte buna. Am patru case in Florida si una in New York, am si sase masini. Acum sint in Florida, unde imi termin cartea de memorii, pe care o voi vinde Editurii Random House. Si dau consultatii prin telefon. (n.n. - o consultatie de o jumatate de ora costa 200 de dolari).

Ce se va intimpla in Romania, in urmatorii ani?

E foarte tulbure situatia din Romania. Aderarea e foarte importanta, dar nu vad ca se fac lucrurile cum trebuie in privinta asta din punctul de vedere al romanilor. Acestia sint o natie extraordinara, sint buni, destepti, dar n-au avut un bun conducator. Mereu am spus ca romanii si-au omorit liderii, si nu ma refer doar la Ceausescu, ci si la Decebal, la Horea, Closca si Crisan, la Goga si la Iorga. Asta e o karma care urmareste tara. Daca romanii isi vor schimba mentalitatea si leadershipul, viata le va fi imbunatatita in viitor. Vad la conducerea tarii, peste patru-cinci ani, un barbat tinar, a carui initiala este M. Acela va schimba multe lucruri. In Romania s-a schimbat doar fatada, in interior e acelasi nucleu. Sint oameni din vechiul regim care inca mai tin haturile.

Invitata la ABC si NBC Carmen Harra e acum un terapeut licentiat, cu doctorate in psihologie clinica, hipnoterapie clinica si in terapii alternative. E cunoscuta si ca numerolog, astrolog si clarvazator. A scris mai multe carti, considerate best-selleruri. A fost oaspetele mai multor show-uri si posturi tv: "The Today Show", de la NBC, "Good Day New York", la Fox, "Fox News", "ABC News" ori The Early Show", de la CBS. In 2003, la "The Today Show", de la NBC, a anuntat ca John Kerry va fi viitorul candidat al democratilor la alegerile din 2004. In acelasi an a afirmat ca Osama bin Laden nu va fi gasit, dar si ca SUA s-ar putea implica in razboiul din Orientul Mijlociu pentru cel putin sapte ani.

Oscar simtit dinainte Anul trecut, de Valentine’s Day, in studiourile ABC News, a afirmat ca Jessica Simpson, proaspat divortata, nu va intilni o noua iubire in anul urmator, asa cum se va intimpla in cazul ex-ului Nick Lachey. Acum doi ani, intr-o intrevedere privata, i-a spus Christei Allen, prietena lui George Clooney, ca acesta va cistiga Oscarul in 2006 pentru rolul din "Syriana". In 2003, la "The Today Show", declara ca J. Lo si Ben Affleck nu vor rezista mai mult de doi ani ca si cuplu, iar pentru ,,US Weekly’’, ca Nicole Kidman va cistiga un Oscar pentru rolul din "The Hours". De asemenea, in 2000, la Channel 11, afirma ca proaspat casatoritii Jennifer Aniston si Brad Bitt vor avea un mariaj de scurta durata, din care nu va rezulta nici un copil.

Amanunte despre activitatea Dr.Carmen Harra, pe www.cotidianul.ro/select