Dupa un sezon mai degraba mediocru, Bayern Munchen a realizat cea mai costisitoare campanie de achizitii din istoria clubului, cheltuind peste 70 de milioane de euro pentru a incerca sa revina la cel mai inalt nivel in fotbalul european. Cum fostul i
Dupa un sezon mai degraba mediocru, Bayern Munchen a realizat cea mai costisitoare campanie de achizitii din istoria clubului, cheltuind peste 70 de milioane de euro pentru a incerca sa revina la cel mai inalt nivel in fotbalul european. Cum fostul international Uli Hoeness, managerul general al bavarezilor, este totusi un om de afaceri cu state vechi de serviciu, Bayern a recuperat 35 de milioane de euro, din cele 70 cheltuite, prin transferurile lui Owen Hargreaves, Roy Makaay si Roque Santa Cruz.
Gruparea germana a facut opt a€žachizitii": Franck Ribery (Olympique Marseille), cumparat cu 26 de milioane de euro, plus 4 milioane in cazul calificarii in Liga Campionilor, Miroslav Klose (Werder Bremen, 12 milioane de euro), Luca Toni (Fiorentina,11 milioane), Marcell Jansen (Borussia Monchengladbach, 11 mil.), Jose Ernesto Sosa (Estudiantes la Plata, 10 mil.), Jan Schlaudraff (Alemannia Aachen, 1,2 mil.), Hamit Altintop (Schalke 04, liber de contract) si Ze Roberto (Santos, liber de contract).
La Bayern s-au inregistrat si opt plecari: Owen Hargreaves (Manchester United, 25 de milioane de euro), Roque Santa Cruz (Blackburn, 5 milioane), Roy Makaay (Feyenoord, 5 mil.), Claudio Pizarro (Chelsea, liber de contract), Hasan Salihamidzici (Juventus, liber de contract), Ali Karimi (fara club, liber de contract), Mehmet Scholl (retras din activitate) si Andreas Gorlitz (imprumutat la Karlsruhe).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.