Fluctuatiile raportului euro/leu continua sa se mentina, la aceasta contribuind lipsa unei evolutii clare a paritatii euro/dolar si a marilor burse, investitorii aratand o aversiune pronuntata fata de risc.Cursul mediu al monedei unice a fost stabili
Fluctuatiile raportului euro/leu continua sa se mentina, la aceasta contribuind lipsa unei evolutii clare a paritatii euro/dolar si a marilor burse, investitorii aratand o aversiune pronuntata fata de risc.Cursul mediu al monedei unice a fost stabilit ieri la 3,1720 fata de 3,1743 lei, acum doua zile. Deschiderea a fost realizata la 3,1750 - 3,1780, in usoara scadere fata de marti seara, pentru ca apoi euro sa intre pe o panta descendenta, directie contrara evolutiei lui fata de principalele valute. Aprecierea leului a fost cauzata de vanzarile de valuta ale speculatorilor straini, dar si al intrarilor mari de cash de la nivelul caselor de schimb. In aceste conditii, in ultima parte a sedintei interbancare, euro a coborat pana la 3,1620 - 3,1675 lei, valori care au mai fost atinse vinerea trecuta.„Miscari de apreciere au avut si celelalte monede emergente, unele dintre ele inregistrand chiar cresteri mai consistente decat leul, declara un dealer bancar. In prezent, evolutia leului este direct legata de apetitul sau aversiunea fata de risc a speculatorilor. Cum marile burse dau semne de revenire, era firesc ca si leul sa creasca. Daca maine (joi, n.red.) bursele vor scadea, atunci leul va avea o miscare identica". Cursul mediu al dolarului a urcat in schimb, de la 2,3001 la 2,3053 lei, profitand de situatia la momentul respectiv al paritatii sale fata de euro, care in partea a doua a zilei s-a modificat, ceea ce echivaleaza cu o posibila depreciere a sa astazi. Pe piata monetara interbancara, pe fondul unei lichiditatii sporite, chiar daca Trezoreria a realizat o licitatie de titluri de stat, dobanzile la depozitele cu scadenta la o zi se situau la 4 - 5%, iar cele la o saptamana 4,5 - 5,5%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.