Matt Damon reprezinta una dintre cele mai profitabile „investitii" de la Hollywood, devansindu-i lejer pe Tom Hanks si chiar si pe megastarul care avea pina acum cea mai mare priza la public, Tom Cruise.

Alaturi de fosta sa sotie, Jennifer Aniston,
Brad Pitt alcatuia un cuplu mult mai banos
decit cu actuala iubita, Angelina Jolie Potrivit listei intocmite de revista „Forbes" si intitulate „Ultimate Star Payback", actorii cel mai bine platiti la Hollywood nu coincid cu aceia care livreaza incasarile cele mai consistente. Cecuri de 20 de milioane de dolari incaseaza frecvent celebritati precum Will Smith, Tom Cruise si Johnny Depp fara insa ca ei sa isi merite banii.

Cea mai profitabila actrita s-a dovedit a fi, spre surpriza oamenilor de film, Jennifer Aniston, situata pe a cincea pozitie in topul general al vedetelor. Luind in considerare ultimele ei trei roluri, fiecare dolar din salariul fostei doamne Pitt a adus un venit brut de 17. Explicatia furnizata de specialisti a fost ca pozitia ei in ierarhie se datoreaza incasarilor de 288 de milioane de dolari obtinute de lungmetrajul „Despartiti, dar impreuna".

Cit despre cel mai rentabil actor, laurii ii revin lui Matt Damon, care surclaseaza profitul adus de Aniston cu 12 dolari. Ironia fiind ca domnul Pitt - ale carui incasari in strainatate sint considerabil mai mari decit cele obtinute pe teren american - ocupa locul doi in clasamentul masculin, cu 24 de dolari, iar Vince Vaughn, fostul iubit al starului din „Prietenii tai", ia bronzul cu 21 de dolari, la egalitate cu Johnny Depp. In cazul sau, prezenta in top nu e vreo surpriza, data fiind franciza „Piratii din Caraibe". Vaughn isi datoreaza locul trei faptului ca a jucat in pelicule cu buget mic, dar cu incasari consistente „Despartiti, dar impreuna" a costat doar 52 de milioane de dolari, adica aproximativ un sfert din cea de-a a doua parte a „Piratilor din Caraibe".

In schimb, Will Smith, Tom Hanks si tizul sau, Cruise, aduc profituri relativ mici, de 10, 12, respectiv 11 dolari, raportat tot la salariul realizat de pe urma ultimelor trei roluri. Dezamagirea acestei liste le revine actorilor specializati in roluri comice: Adam Sandler, Will Ferrell si Jim Carrey figureaza pe la coada clasamentului. „Comediile americane nu prind la fel de bine la publicul strain ca si filmele de actiune", a sunat explicatia oferita de „Forbes". Desi cistigator al Oscarului, Russell Crowe este codasul absolut al ierarhiei, venitul livrat de el fiind de 5 dolari pentru fiecare cu care este platit.

Noutati despre lungmetrajele din competitia de la Locarno aflati pe www.cotidianul.ro/select