Fondul Monetar International este teatrul de lupta dintre statele europene si cele in curs de dezvoltare, sprijinite de SUA, pentru recalcularea numarului de voturi. China, Brazilia, Turcia sau India vor sa obtina voturi pe seama statelor europene. P
Fondul Monetar International este teatrul de lupta dintre statele europene si cele in curs de dezvoltare, sprijinite de SUA, pentru recalcularea numarului de voturi. China, Brazilia, Turcia sau India vor sa obtina voturi pe seama statelor europene. Propunerea ca statele in curs de dezvoltare sa fie mai bine reprezentate si ca numarul de voturi sa fie proportional cu capacitatea economiei fiecaruia apartine directorului FMI, Rodrigo Rato, care urmeaza sa se retraga in octombrie. Cel mai probabil succesor al sau, francezul Dominique Strauss-Kahn (foto), va avea o misiune grea, avind in vedere ca Parisul este cel mai mare opozant al realocarii voturilor. Conform actualului sistem, China dispune de mai putine voturi decit tarile Beneluxului. (R.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.