Nici un tenisman roman nu se afla pe tabloul principal la BCR Open Romania.

Rezultatele modeste inregistrate de jucatorii romani in ultima perioada au facut ca acestia sa nu fie acceptati pe tabloul principal la BCR Open Romania, care se va desfasura in perioada 8-16 septembrie la Arenele BNR din Bucuresti. „La ora aceasta, Pavel nu este inca pe tabloul principal, dar are sanse foarte mari ca in urma retragerilor sa intre direct. Victor Hanescu ar putea primi un wild-card", a declarat Bogdan Enoiu, unul dintre organizatori, care a adaugat: „Ar fi un paradox sa nu avem un jucator roman pe tabloul principal, dar totusi unul sa cistige turneul".

Andrei Pavel si Victor Hanescu au intentionat sa renunte la BCR Open Romania pentru a juca la China Open la Beijing, ca sa se obisnuiasca cu diferenta de fus orar inaintea meciului de Cupa Davis cu Japonia. Ulterior, cei doi tenismeni s-au razgindit si au spus ca vor fi prezenti la Arenele BNR. Premiile de anul acesta la BCR Open Romania au crescut cu 10% fata de editia precedenta, iar pina in 2009, Bogdan Enoiu spera ca suma sa ajunga la 500.000 de euro. Cistigatorul turneului va primi 55.820 de euro si 175 de puncte ATP. Pretul biletelor variaza intre 5 lei, pe 8 si 9 septembrie, cind se vor disputa meciurile din calificari, si 50 de lei in ziua finalelor.

Un meci demonstrativ intre fostele jucatoare de tenis Martina Navratilova si Monica Seles se va desfasura in ziua finalelor. „Virginia Ruzici ne-a ajutat si vom avea un meci demonstrativ intre Martina Navratilova, care are mai multe titluri cistigate decit Dinamo si Steaua impreuna, si Monica Seles. Anul viitor promitem o surpriza de proportii si la nivel masculin", a mai spus Bogdan Enoiu. Cele doua tenismene s-au intilnit de 34 de ori in cariera profesionista, in 20 dintre partide impunindu-se Navratilova.

Un mafiot face servicii ATP Initiativa fara precedent in lumea sportului. Organismul care administreaza circuitul profesionist de tenis masculin a angajat un mafiot pocait, Michael Franzese (alias „Printul Mafiei"), sa le vorbeasca jucatorilor despre riscurile meciurilor trucate pentru pariori. „Prelegerile" acestuia au avut loc inca din luna martie, la turneul de la Moscova, dar au fost dezvaluite abia zilele trecute, dupa suspiciunile legate de retragerea lui Davidenko de la Sopot, de la un meci pe care se pariasera cinci milioane de euro. „Franzese ne-a vorbit despre viata sa, despre lucrurile rele cu oamenii mafiei. Imaginati-va o situatie in care mafia vine si iti propune bani pentru a pierde. Spui: «OK, oricum este un turneu de toata jena». Si apoi incepe tot raul. Daca mafia revine la un alt turneu si spui nu, incepi sa ai probleme", si-a amintit cehul Tomas Berdych.