Parchetul din Tunisia a deschis o ancheta pentru a stabili circumstantele in care o tunisianca a murit in Romania, iar alte 11 au ajuns in spital, in urma unei intoxicatii cu o substanta necunoscuta. Parchetul a sesizat incidentul, iar "un judeca
Parchetul din Tunisia a deschis o ancheta pentru a stabili circumstantele in care o tunisianca a murit in Romania, iar alte 11 au ajuns in spital, in urma unei intoxicatii cu o substanta necunoscuta. Parchetul a sesizat incidentul, iar "un judecator de instructie a adresat o sarcina autoritatilor judiciare romane si trebuie sa mearga in Romania pentru a urmari executarea ei", transmite Mediafax.
Victima - identificata drept Hanane Jouini, in varsta de 25 de ani - a murit din cauza unei intoxicatii de origine necunoscuta, iar alte 11 tunisience au ajuns in spital. "Intoxicatia nu este de origine alimentara. Persoanele intoxicate sufera de probleme respiratorii si convulsii", a precizat responsabilul autoritatii locale pentru sanatatea publica.
Reprezentanti ai Ambasadei Tunisiei la Bucuresti au fost prezenti la Arad, luni seara, pentru a demara procedurile de repatriere a corpului neinsufletit al femeii de 25 de ani, victima a intoxicatiei colective de la Moneasa si pentru a vedea care este starea celorlalte muncitoare, potrivit prefectului judetului Arad, Gavril Popescu. Din delegatie a facut parte si un trimis din capitala Tunisiei, care s-a interesat in legatura cu stadiul anchetei privind incidentul.
Se intorc la munca
Cele 11 muncitoare din Tunisia au fost externate ieri dupa-amiaza, autoritatile continuand ancheta privind imprejurarile in care s-a produs incidentul de la Moneasa. Conform medicilor, cele 11 femei se vor intoarce la Moneasa, unde sunt cazate intr-un complex hotelier. "O comisie formata din trei medici a decis externarea lor, dar ele vor ramane sub observatie medicala o vreme, cel putin pana la clarificarea naturii intoxicatiei", a spus directorul spitalului Judetean Arad. Acestea au fost preluate de un reprezentant al fabricii din Ineu, dar nu-si vor relua imediat lucrul, urmand sa beneficieze de cateva zile de repaus. Tunisiencele lucreaza la fabrica de cablaje auto Delphi din Ineu. Conform primarului din Moneasa, la un complex hotelier din localitate sunt cazate de sase saptamani 94 de femei din Tunisia, iar alte 80 la un hotel din Arad, toate lucrand pentru aceasta fabrica. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.