CE BEM, CE MANCAM  
Persoanele sanatoase si active pot consuma produsul cu motivatie, pentru ca nu are in compozitie ingrediente periculoase pentru organism. Deci, femeile insarcinate si copiii pot consuma produsul fara probleme.


Producatorul Scandia precizeaza clar pe eticheta faptul ca Pate Poiana nu contine aditivi. Consultand lista de ingrediente ne dam seama ca are dreptate: "ficat de pui 26%, carne de pui, ulei vegetal, apa, smantana, proteina vegetala din soia, sare iodata, zahar, ceapa, condimente".
Pentru 100 de grame de produs, pateul de pui are urmatoarele valori nutritionale: calorii: 1034kj/ 250kcal, proteine: 10.8 g, glucide 1.9 g, lipide 22.1 g


ANALIZA. Este un produs care isi merita numele de "pate de ficat", avand in compozitie ca ingredient major ficatul de pui, spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Din punct de vedere al profilului nutritional, este relativ echilibrat, avand totusi un exces de grasimi, ca orice produs care face parte din aceasta categorie. Are o densitate energetica moderata spre medie. Poate reprezenta o sursa naturala de fier, in forma hemica cu biodisponibilitate ridicata. Concluzii. Produsul analizat poate fi consumat cu moderatie de toate persoanele sanatoase si active, conchide specialistul. Suferinzii de boli cardiovasculare, hepatice, renale il vor consuma cu precautie. 
PRECIZARI. Rubrica se adreseaza persoanelor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numerele de telefon 021-318.20.37; 021-318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere, numarul 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru.