Incertitudinea care planeaza asupra marilor piete de capital, care provoaca schimbari zilnice in strategiile fondurilor speculative, odata cu cresterea sentimentului de aversiune fata de risc, se rasfrange si asupra evolutiei raportului euro/leu al c
Incertitudinea care planeaza asupra marilor piete de capital, care provoaca schimbari zilnice in strategiile fondurilor speculative, odata cu cresterea sentimentului de aversiune fata de risc, se rasfrange si asupra evolutiei raportului euro/leu al carui parcurs pentru perioada urmatoare ramane unul incert. Ieri BNR a anuntat un curs mediu de 3,1743 lei fata de 3,1768 lei acum doua zile, pe o piata unde deschiderea s-a facut la 3,1720 - 3,1750 lei, in usoara scadere fata de luni seara, dupa care cotatiile au urcat pana la un maxim de 3,1750 - 3,1800 lei, dupa care in partea a doua a sedintei, odata cu o usoara crestere a burselor americane, leul sa revina pe crestere. Moneda nationala continua astfel sa urmeze parcursul celorlalte monede emergente, speculatorii continuand sa fie influentati de evolutia marilor piete de capital. Cursul dolarului a urcat de la 2,2981 la 2,3001 lei, influentat de evolutia paritatii lui fata de euro.Pe piata monetara interbancara, dobanzile la depozitele overnight au coborat usor fata de inchiderea de luni, cand erau de 5 - 6,5%, la 4,5 - 5,5% pe an. Evolutia dobanzilor la o zi a fost influentata de scaderea lichiditatii din piata interbancara dupa ce BNR a atras acum doua zile de la bancile comerciale 3,5 miliarde lei in depozite la doua saptamani. Paritatea dintre euro si dolar a fluctuat ieri intre 1,3782 si 1,3816, in usoara scadere fata de luni, cand culoarul a fost de 1,3770 - 1,3838 dolari. Aprecierea monedei americane a survenit pe fondul status quo-ului la care au recurs investitorii, care asteptau din partea comitetului monetar al Rezervei Federale americane indicii legate de riscurile pe care extinderea problemelor din piata americana a creditelor le poate genera pentru cresterea economica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.