Potrivit CNSAS, dosarul viceprimarului Capitalei nu contine nici o nota informativa.

Colegiul CNSAS a decis ieri ca viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, nu a facut politie politica, au declarat pentru NewsIn surse din institutie. Potrivit acestora, verdictul nu a stirnit controverse in sinul Colegiului si asta deoarece dosarul lui Murgeanu contine un angajament semnat in tinerete, nu insa si note. In aceste conditii, doar un singur membru dintre cei noua prezenti s-ar fi abtinut, restul votind impotriva acordarii deciziei de politie politica.

In rest, in dosarul acestuia se mai gasesc niste rapoarte ale unor ofiteri care reproduceau discutii ale inginerilor de la Canalul Dunare-Marea Neagra, printre care si Murgeanu, referitoare la starea de spirit si la actiunile detinutilor politici. „Aceste documente sint niste comentarii ale unor securisti dupa o serie de discutii in grup cu maistri, sefi de santier etc. Chemau citiva ingineri si ii intrebau niste chestiuni, dupa care acesti ofiteri scriau niste rapoarte. De regula, celor chestionati li se spunea ca informatiile lor sint necesare pentru a combate eventuale sabotaje din partea detinutilor politici. Nici macar nu pot fi considerate note individuale de serviciu", a declarat pentru NewsIn un membru al Colegiului sub protectia anonimatului.

Viceprimarul democrat al Capitalei, Razvan Murgeanu, a marturisit, acum doua saptamini, intr-un interviu acordat BBC, ca a semnat un angajament cu Securitatea in studentie, dar ca ulterior nu a dat nici o nota informativa.