Max TV, platforma digitala de televiziune prin satelit la care Silviu Prigoana detinea 10% din actiuni, a fost vanduta pentru suma de 64 milioane euro, a declarat pentru Mediafax omul de afaceri. Cumparatorul platformei Max Tv este fondul de investit
Max TV, platforma digitala de televiziune prin satelit la care Silviu Prigoana detinea 10% din actiuni, a fost vanduta pentru suma de 64 milioane euro, a declarat pentru Mediafax omul de afaceri. Cumparatorul platformei Max Tv este fondul de investitii American Investment Group.Potrivit lui Prigoana, restul de actiuni au apartinut, la infiintarea Max TV, unui numar de 70 de proprietari de retele de cablu din tara, dintre acestia doar cinci avand impreuna 9% din actiuni. Omul de afaceri a mai spus ca, prin contractul de infiintare al Max TV, se interzicea ca un actionar sa detina mai mult de 10% din actiuni.Silviu Prigoana a precizat ca, in urma tranzactiei care a avut loc in urma cu aproximativ doua luni, i-a revenit suma de 6,4 milioane euro.Prigoana a mai spus ca actiunile pe care nu a reusit sa le vanda pana in momentul de fata vor trece in posesia copiilor lui, precizand totodata ca mai sunt "vreo trei" tranzactii pe care nu le-a finalizat."E bine sa stii cand sa te retragi, nu ma intereseaza sa fiu cel mai bogat din cimitir si nu intru in politica, contrar asteptarilor", a declarat Silviu Prigoana.Max TV este un produs si marca inregistrata a Digital Cable System, fiind un sistem de receptie a semnalului de televiziune prin satelit care include o selectie de programe receptionate pe baza de abonament."In data de 29 martie 2007 am hotarat vinderea/cesionarea tuturor actiunilor/partilor sociale pe care le-am detinut la cele 70 de societati comerciale, in calitate de actionar/asociat. O parte din actiuni au fost cesionate copiilor mei, conform gradului de mostenitor. Alte actiuni si parti sociale au fost vandute unor companii", afirma Prigoana in martie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.