Presedintele i-a ignorat pe membrii Guvernului la ceremonia depunerii juramintului de catre noul ministru al Comunicatiilor, Iuliu Winkler, care a durat fix cinci minute.Iuliu Winkler a primit de la Basescu foarte putine incurajari Iuliu Winkler a depus juramintul de investitura ca ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei intr-o ceremonie extrem de scurta, desfasurata ieri, in prezenta presedintelui Traian Basescu, la Palatul Cotroceni. Ceremonia de numai cinci minute - cea mai scurta de acest fel de pina acum - a inclus momentul propriu-zis al depunerii juramintului si discursul presedintelui, dar s-a sarit peste ciocnirea cupei cu sampanie si peste fotografia de familie. Si la precedenta ceremonie de depunere a juramintului de catre membrii Cabinetului Tariceanu II, momentul sampaniei si cel al fotografiilor au lipsit. Cu acel prilej, Tariceanu si Basescu abia si-au nimerit miinile cind s-au salutat oficial, uitindu-se fiecare in alta parte. Acum, seful statului nu a scapat ocazia unor intepaturi, adresindu-i-se lui Winkler: „Va doresc succes si poate reusim sa nu mai ratam ce trebuia facut in domeniul dumneavoastra, daca ne referim si la listarea pe bursa a Romtelecomului, la accelerarea programelor e-guvernare si asa mai departe". Dupa ce i-a urat din nou succes, Basescu a spus un „Buna ziua!" fortat si, uitindu-se cu un singur ochi spre grupul ministrilor, a intors spatele si a plecat. Abandonati, membrii Guvernului s-au felicitat intre ei. Din grupul lor au lipsit Varujan Vosganian si Paul Pacuraru, care probabil nu au dorit sa dea ochii cu Traian Basescu dupa ce acesta i-a catalogat recent ca fiind „incompetenti".

La final, Winkler a declarat ca sfaturile presedintelui sint bine venite. Concesiv, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a pus scurtarea ceremoniei pe seama „durerilor reumatice" cauzate „de vremea asta ploioasa". Depunerea juramintului de catre Winkler a fost aminata cu o saptamina din cauza doliului de dupa moartea Patriarhului Teoctist. Iuliu Winkler il inlocuieste pe Nagy Zsolt, acuzat ca ar fi furnizat informatii confidentiale despre o serie de licitatii organizate de minister. Ambii provin din UDMR.

Multumiri pentru „voluntarii" de la Glina Presedintele Traian Basescu s-a intilnit ieri, la Palatul Cotroceni, cu patroni si directori ai firmelor de constructii si de salubritate, carora le-a multumit pentru actiunea de salubrizare a terenului din zona Glina. Silviu Prigoana, patronul firmei de salubrizare Rosal, a declarat ca intilnirea de la Cotroceni nu a durat mai mult de zece minute. „Am crezut ca sintem din nou chemati la vreo munca voluntara, insa am ramas surprins: ne-a servit, din banii de protocol ai Cotrocenilor, cu o cafea si o apa minerala si in zece minute s-a scuzat si a plecat. Am fost iute de limba si i-am spus ca sper ca nu ne-o fi chemat la o alta actiune, ca imi tai venele. Mai faci si voluntariate de astea, dar prea multe actiuni de genul asta dau prost", a afirmat Prigoana dupa intilnirea de la Cotroceni. La Palatul Cotroceni au fost prezenti ieri aproximativ 30 de patroni si directori ai firmelor de constructii si de salubritate, printre care reprezentanti ai Euroconstruct Trading 98, PA&CO si Spedition UMB.

Ultimele postari de pe blog in calitate de ministru ale lui Nagy Zsolt, pe www.cotidianul.ro/select