Societatea a operat majorari de pret de pina la 20% in urma renegocierii contractelor, pentru a compensa pierderile cauzate de seceta.Hidrocentralele au produs curent mai putin
pe care insa l-au vindut insa mai scump Hidroelectrica a facut un profit de aproape 28 de milioane de lei in primul semestru al anului, nivel similar cu cel de anul trecut, desi conditiile meteorologice au fost mult mai rele. Performanta a fost reusita prin majorarea cu 20% a preturilor de livrare a energiei in conditiile renegocierii contractelor. Traian Oprea, directorul general al societatii, a declarat ca a prevazut reducerea productiei ca urmare a secetei si a operat scumpiri in scopul mentinerii nivelului veniturilor. Unul dintre „beneficiarii" scumpirilor este combinatul ALRO Slatina. „Am prevazut achizitii in baza pretului care a fost negociat in contractele pe care le avem, astfel am obtinut aceleasi venituri ca in perioada similara a anului trecut", a spus Oprea la un seminar pe teme energetice. Potrivit acestuia, inca din iunie, Hidroelectrica a micsorat cantitatile livrate catre export si catre furnizori, printre care si Energy Holding, si va continua livrarile de energie, diminuate cu pina la 20%, pina la sfirsitul anului". Din productia de 15,1 TWh prevazuta pentru acest an companiei Hidroelectrica, circa 85% sint destinate pietei interne (in proportie de 83,7% pe piata libera si 16,3 prin contracte bilaterale), restul fiind pentru export. Desi productia de electricitate din primul semestru este mai mica cu 20% fata de perioada similara a anului trecut, oficialul Hidroelectrica a tinut sa precizeze ca se vor onora „100% din contractele asumate". Aceasta doar in cazul in care nu se va institui cazul de forta majora stipulat in contracte. Ceea ce Hidroelectrica si incearca sa obtina, in urma discutiilor avute cu Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor si cu Administratia Nationala Apele Romane. Compania solicita declararea secetei hidrologice pe unele riuri interioare. In acest caz, societatea si-ar sista livrarile de energie de la respectivele hidrocentrale, invocind cazul de forta majora.

Se vind 16 centrale mici Potrivit lui Oprea, in portofoliul Hidroelectrica mai exista 102 microhidrocentrale, dintre care 16 vor fi scoase la licitatie in urmatoarele 45 de zile. Printre planurile de viitor ale societatii se numara si investitii in producerea de energie „verde" din surse eoliene.

Hidroelectrica este principalul producator si furnizor de energie din Romania, cu o cota de piata (in 2006) de 34%. Societatea are in administrare 304 hidrocentrale, cu o putere instalata de 6.325 MW.