Presedintele FRF a fost informat de seful arbitrajului, Gheorghe Constantin, ca pana in iarna se va face o analiza amanuntita si ca multi arbitri fara perspectiva vor fi excusi.

La sfarsitul lunii iunie, intrunit in regim de urgenta, Comit
Presedintele FRF a fost informat de seful arbitrajului, Gheorghe Constantin, ca pana in iarna se va face o analiza amanuntita si ca multi arbitri fara perspectiva vor fi excusi.

La sfarsitul lunii iunie, intrunit in regim de urgenta, Comitetul Executiv al FRF a decis excluderea din arbitraj a sase "centrali", cele mai cunoscute nume fiind Marian Salomir si Anton Helesteanu. In acelasi timp, s-a renuntat si la cinci asistenti. Dupa doua etape din noul sezon, Mircea Sandu anunta noi excluderi.


CONTRAZICERE. Surprinzator, totusi, presedintele federatiei se contrazice in afirmatii. "Comisia ne-a informat ca, pana la iarna sau cel mai tarziu pana vara viitoare, inca o serie de arbitri care nu mai au perspective vor fi exclusi", a declarat "Nasua€™", care a tinut sa precizeze: "Asta nu inseamna ca nu sunt multumit de arbitrajele din acest inceput de sezon. In afara lui Coltescu si a altor 4-5 asistenti, nu au fost probleme majore". De aceeasi parere este si directorul general al FRF, Ionut Lupescu, care este si responsabilul cu delegarile: "Noi am promovat arbitri tineri, iar cei care au gresit, spre surprinderea noastra, sunt arbitri cu experienta mai mare. In proportie de 90%, sunt multumit de arbitrajele din primele doua etape".


AMUZANT. Referitor la revenirea comisiilor de judecata de la LPF sub tutela FRF, Mircea Sandu s-a amuzat cand a caracterizat deciziile acestora dupa evenimentele din prima etapa. "Au fost hazlii deciziile luate de o comisie ad-hoc la LPF. Este o crima anularea cartonaselor rosii acordate jucatorilor de la Ceahlaul, Vranjkovici si Rusmir, la meciul cu Steaua. Este inadmisibil ca o Comisie de Disciplina sa judece cazul eliminarii a doi jucatori, asta este treaba Comisiei de Arbitri, regulamentul este clar. In raport scrie atac violent prin lovirea cu cotul in fata, iar incadrarea era intre 4 si 6 etape de suspendare. Este o crima pentru ceea ce inseamna punerea in aplicare a unor prevederi regulamentare", a comentat presedintele federatiei, Mircea Sandu.


CURATENIE
"Desi ma pot declara multumit de arbitrajele din primele doua etape, cu unele exceptii, una fiind Sebastian Coltescu, am fost anuntat ca inca o serie de arbitri vor fi exclusi pana la finele anului"
Mircea Sandu, presedinte FRF


Sandu si "mea culpa"Presedintele federatiei a recunoscut ca i-a propus personal lui Dumitru Dragomir ca din acest sezon comisiile de judecata din Liga1 sa apartina LPF. "Totul a pornit de la faptul ca eram nemultumit de unele decizii ale comisiilor FRF. Atunci i-am propus lui Dragomir sa-si asume responsabilitatea. Acum imi asum vina ca nu am aprofundat legile si regulamentele, dar acum le-am aprofundat", a declarat Mircea Sandu. Acesta a mai adaugat: "Chiar si in aceste conditii relatia FRF - LPF este una normala".


Lupescu il ataca pe DragomirDirectorul general al FRF, Ionut Lupescu continua razboiul cu presedintele LPF, Dumitru Dragomir. Dupa ce oficialul Ligii a spus ca fostul dinamovist vrea sa-i ia locul, Lupescu a raspuns ironic: "Inteleg ca de fiecare data se simte amenintat ca vrea cineva sa-i ia locul. Eu promit ca o sa-l anunt public pe Dumitru Dragomir, daca vreau presedintia LPF, dar pe mine nu ma intereseaza asa ceva". Oficialul federal l-a mai "ciupit" pe Dragomir si in ceea ce priveste componenta celor doua foruri de conducere din fotbalul romanesc: "A mai spus ca anumiti sindicalisti sunt interesati sa-i ia locul. Daca s-a referit la mine si la Florin Prunea, da, este adevarat, am facut munca de sindicalisti, dar noi macar venim din fotbal. In structurile superioare din FRF sunt fosti fotbalisti, comparativ cu LPF". Nu in ultimul rand, Ionut Lupescu a comentat si revenirea comisiilor la FRF: "Nici Dragomir, si nici eu nu facem legea, sunt altii care lucreaza la asa ceva. Este deputat si ar trebui sa stie asta. Ca membru in Comisia de Disciplina a UEFA, daca as fi luat o decizie precum cea a comisiei de la LPF, mi-ar fi sarit in cap toata Europa".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.