Immoeast este cel mai mare investitor pe real estate. Este urmat de Europolis, Fabian si Equest.

Cel mai mare investitor strain de pe piata imobiliara romaneasca este fondul austriac Immoeast, cu proiecte de peste 1,4 miliarde de e
Immoeast este cel mai mare investitor pe real estate. Este urmat de Europolis, Fabian si Equest.

Cel mai mare investitor strain de pe piata imobiliara romaneasca este fondul austriac Immoeast, cu proiecte de peste 1,4 miliarde de euro. Acesta este urmat de Europolis, Fabian si Equest, potrivit NewsIn.

In portofoliul fondului de investitii Immoeast se regasesc 44 de proiecte de retail, cu o suprafata de 894.000 de metri patrati. Totodata, fondul detine 114 proprietati, cu un total de 3,9 milioane de metri patrati si cu o valoare de peste 1,4 miliarde de euro. Immoeast a anuntat ca dispune, pina in 2010, de un buget de peste 700 de milioane de euro. Cele mai importante proiecte sint parcul de afaceri S-Park, achizitionat pentru 101,5 milioane de euro, Iride Business Park, Polus Center Cluj si Polus Center Constanta.

Un alt jucator important pe piata locala a investitiilor imobiliare este fondul austriac Europolis, care detine 35 de proprietati in Romania, Austria, Cehia, Ungaria, Polonia, Croatia, Rusia si Ucraina. Anul acesta, fondul a achizitionat cu 90 de milioane de euro primele doua cladiri de birouri de la Sema Park.

Grupul britanic de investitii Equest Balkan Properties detine opt proprietati, portofoliul fiind evaluat la circa 160 de milioane de euro. EBP a cumparat anul acesta Modul Shopping Center, dupa o tranzactie de opt milioane de euro. Investitiile fondului britanic Fabian Romania Property Fund se ridica la 70 de milioane de euro, totalizind peste 70.000 de metri patrati de spatii de birouri in Capitala si 850 de apartamente in Bucuresti si Timisoara. Printre cele mai importante achizitii se numara Cubic Center, de 60 de milioane de euro, si Baneasa Business Center, de 23,9 milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.