Investitiile straine in firmele inregistrate in tara noastra au totalizat in primul semestru 1,14 miliarde de euro, in crestere cu 85%.

Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, in perioada ianuarie-iunie 2006, valoarea inves
Investitiile straine in firmele inregistrate in tara noastra au totalizat in primul semestru 1,14 miliarde de euro, in crestere cu 85%.

Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, in perioada ianuarie-iunie 2006, valoarea investitiilor straine ca aport la capitalul firmelor inregistrate in Romania s-a ridicat la 613,1 milioane de euro. In primul semestru al acestui an au fost infiintate 7.989 de firme cu participare straina, fata de 6.092 in perioada ianuarie-iunie 2006.

In prima jumatate a anului, cea mai mare subscriere de capital a fost raportata de Banca Comerciala Romana, care a primit 115,4 milioane de euro de la Erste, urmata de E.ON Energie Romania, unde nemtii au adus 104,9 milioane de euro. Ultima pozitie a podiumului e detinuta de cehii de la CEZ Distributie, care au pompat 104,1 milioane de euro.

Spaniolii de la Gran Via Ghencea au investit cel mai mult in aceasta luna, aproape 45,7 milioane de euro. Alte subscrieri importante de capital au fost realizate de ATE Bank Romania, unde patronii au adus 23,1 milioane de euro, si Enel Energie, care a primit o infuzie de 23 de milioane de euro. Agentia Romana pentru Investitii Straine estimeaza ca investitiile straine directe se vor ridica in acest an la 7 miliarde de euro, in scadere fata de 2006, cand au ajuns la 9,1 miliarde de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.