Banca Virtuala este un serviciu care permite accesarea unui credit in cinci pasi.Portalul Neogen are peste 1,5 milioane
de utilizatori inregistrati in Romania Incepind de ieri, clientii Volksbank vor putea accesa un imprumut si prin intermediul portalului Neogen. Banca Virtuala este un serviciu de Internet banking in cinci pasi, care va poate facilita accesul la oricare dintre produsele Volksbank (Credit pentru Locuinta, Credit Auto, Creditul de nevoi cu ipoteca Optimus sau Creditul fara ipoteca Easy). „Creditele contractate prin intermediul Neogen au aceleasi costuri ca si cele oferite direct la ghiseele bancii", arata un comunicat al Neogen. Acordarea de credite functioneaza pina in faza de preaprobare. Pentru a primi banii efectiv, solicitantii trebuie sa vina cu documente care sa ateste ca veniturile declarate in formularele de cerere sint conforme cu realitatea. Utilizatorii care au nevoie de mai multe informatii pot discuta online cu un ofiter de credite.

„In doar 5 pasi, utilizatorii pot contracta un credit, pot urmari online sistemul de rambursare, informatii despre finantare si multe alte detalii importante", precizeaza comunicatul. Primul pas: informarea. Portalul www.bancavirtuala.neogen.ro pune la dispozitia utilizatorilor informatii complete privind creditul ales. Al doilea pas, calculatia creditului, presupune introducerea datelor precum suma dorita, durata creditului, numarul de membri ai familiei, venitul lunar, perioada in care ati fost angajat. Al treilea pas este rezultatul. Banca va spune daca puteti sau nu sa accesati creditul in conditiile dorite. In al patrulea pas aplicati online prin completarea unui formular standard. Ultimul pas reprezinta trimiterea formularului catre banca.

Neogen are peste 1,5 milioane de utilizatori inregistrati in Romania si peste 550.000 in Bulgaria si Serbia. Volksbank este una dintre bancile cu cele mai mari cresteri in ultima perioada. Activele institutiei se apropie de doua miliarde de euro. Volksbank este una dintre cele sase banci care au primit avizul BNR pentru a opera potrivit noilor norme de creditare. Gradul de indatorare acceptat de banca merge pina la 65%, iar persoanele cu venituri de peste 2.250 de euro pot contracta credite fara avans.