Cotele Dunarii ar putea inregistra in aceste zile minima istorica de 43 de centimetri, valoare care nu a mai fost atinsa din anul 1921. In aceste conditii, navigatia este pusa serios in pericol, la fel ca si activitatea Şantierului Naval din Galati.
Cotele Dunarii ar putea inregistra in aceste zile minima istorica de 43 de centimetri, valoare care nu a mai fost atinsa din anul 1921. In aceste conditii, navigatia este pusa serios in pericol, la fel ca si activitatea Şantierului Naval din Galati. Companiile de transport au anuntat deja ca bifeaza pierderi mari, care ajung si la 43%. Administratia Fluviala a Dunarii de Jos a impus, pe anumite sectoare ale fluviului, restrictii de navigatie din cauza lucrarilor de dragaj, in timp ce constructorii de nave si transportatorii fluviali spun ca pagubele se cifreaza la sute de milioane de euro doar intr-o singura saptamana.Autoritatile fluviale au anuntat restrictii ridicate mai ales pentru sectorul Calarasi-Cernavoda, unde circula doar barje de capacitate mica, de 1.000 - 1.100 tone, al caror pescaj redus permite navigarea chiar si in ape scazute.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.