Oficialul din Stefan cel Mare cere austeritate, mai putini straini in fotbalul romanesc, strategii dupa filosofia lui Esop si caderi mai putin vertiginoase.

Dinamo a cistigat greu la nou promovata Gloria Buzau si a pierdut acasa cu FC Vaslui, insa Cornel Dinu are, in stilu-i caracteristic, explicatii si solutii pentru inceputul oscilant al formatiei campioane.

„Se stie faptul ca e greu sa ajungi pe culmi si mai greu sa te mentii. Caderea e inevitabila, dar nu trebuie sa fie vertiginoasa. Unele echipe accepta un an, doi, chiar daca nu iau campionatul, sa se fortifice, sa-si faca o strategie. Trebuie sa avem rabdare. A existat exuberanta specific romaneasca, s-au tratat lucruri superficial dupa sezonul trecut. Apoi mai e un aspect, s-a incercat un lot echilibrat, cu jucatori de valoare, dar nu intotdeauna cartea de vizita iti da si reusita", a declarat administratorul-delegat de la Dinamo in emisiunea „Fanatik" de la Telesport.

Oficialul dinamovist considera ca stringerea surubului ar putea aduce succese: „Eu sint adeptul unor masuri austere in acest caz. Jucatorii au luat foarte multi bani. Eu cred ca ar fi mai bine o strategie care sa prevada cresterea jucatorilor proprii. E periculos ca avem 90 de jucatori straini in campionatul intern din 450 de jucatori".

In acest sens, a laudat prezenta unor jucatori tineri in loturile de la Dinamo si Steaua si nu a regretat transferul lui Plesan la rivala Steaua. In ceea ce-l priveste pe australianul McKain, care a refuzat un transfer la Dinamo, s-a multumit sa-l compare cu o bautura ieftina.

Fata de anul trecut, Dinu spune ca la Dinamo lipsesc linistea si solidaritatea care, cu mici exceptii, „au dovedit ca romanii pot sa lucreze in echipa". Acum, dupa ce insusi Dinu l-a trimis pe actionarul Vasile Turcu sa planifice la „Stefan Gheorghiu" sansele lui Dinamo de a trece de Lazio in Liga Campionilor, a gasit cuvinte de lauda la adresa lui Cristi Borcea: „Cristi e un pasionat, a stat in tribune in anii 1980, 1981, 1983, are o memorie foarte buna, tine minte componente de echipe pe care unii le-au uitat. In afara de inteligenta nativa de a se descurca, e un om care stie sa conduca o afacere, sa o preia, sa o faca, exista o exacerbare a pasiunii, mai sare si el peste cal, asa cum fac si altii".

Dinamo va juca cu Lazio prima mansa din ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, pe stadionul Olimpico din Roma, pe 14 august.

Dinamo transfera peruani pentru Liga Campionilor, pe www.cotidianul.ro/select