Comisia aflata sub tutela lui Sorin Oprescu n-a gasit nici o greseala in actul medical si vrea sa-i pedepseasca pe medicii care si-au permis sa critice interventia mortala asupra Patriarhului.
Biroul Executiv al Consiliului Colegiului Me
Comisia aflata sub tutela lui Sorin Oprescu n-a gasit nici o greseala in actul medical si vrea sa-i pedepseasca pe medicii care si-au permis sa critice interventia mortala asupra Patriarhului.
Biroul Executiv al Consiliului Colegiului Medicilor Bucuresti (CMB) a trimis ieri catre Colegiul Medicilor din Romania (CMR), dosarul cu actele medicale privind interventia chirurgicala la care a fost supus Patriarhul Teoctist, cu mentiunea ca nu a identificat nici o eroare medicala in interventia chirurgicala la care a fost supus Inalt Prea Sfintia Sa. Membrii Biroului Executiv al CMB au considerat lipsite de deontologie declaratiile privind calitatea actului medical aplicat PF Teoctist, din partea unor medici si propune analizarea lor.
Medicul Sorin Oprescu, presedintele CMB a adaugat ca in dosar sunt cuprinse atat declaratiile unora dintre medici, membri ai echipei, radiografiile si investigatiile realizate inaintea interventiei chirurgicale, dar si precizari vizand desfasurarea operatiei. De asemenea, sunt prezentate concluziile vizand etapele operatorii. Oprescu a precizat ca Biroului Executiv i-a fost prezentat un referat al Comisiei de jurisdictie a CMB privitor la autosesizarea in cazul decesului PF Patriarh Teoctist. Fara a intra in amanunte legate de desfasurarea interventiei chirurgicale, Oprescu a precizat ca Patriarhul nu a suferit de o infectie urinara, iar tratamentul recomandat este cel indicat de literatura de specialitate. Mai mult, el a spus ca nu era necesara prezenta unui chirurg cardio-vascular, intrucat toate investigatiile realizate inainte de operatie nu au impus necesitatea unui astfel de specialist.
Cazul Ursea in discutie
De asemenea, profesorul a spus ca va lua in discutie declaratiile facute de profesorul Ursea, dar si de alti medici legat de acest caz, intrucat afirmatiile lor nu au avut o baza reala. "Este necesar sa se faca analiza declaratiilor profesorului Ursea si a altor doctori, intrucat acestia au lansat foarte multe afirmatii, fara ca ei sa fi participat la operatie, afirmatii care s-au dovedit a fi in neconcordanta cu realitatea. Nu este corect sa ne pronuntam atat timp cat nu avem cunostinte despre un anumit caz", a mai spus presedintele CMB, care a precizat ca ii va invita la Colegiu pe medicii respectivi. Deoarece in interventia chirurgicala au fost implicati medici care sunt membri ai organelor de conducere ale CMB, solutionarea cazului este, potrivit legii, de competenta Comisiei Superioare de Disciplina. De aceea, dosarul a fost trimis Comisiei Superiorare de Disciplina a CMR,. a mai spus Oprescu. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.