Casa de Economii si Consemnatiuni a fost avizata de BNR pentru norma de creditare a populatiei si incepand cu 1 septembrie va aplica noile criterii, a declarat presedintele bancii, Radu Ghetea, agentiei Mediafax. Banca va accepta un grad maxim de ind
Casa de Economii si Consemnatiuni a fost avizata de BNR pentru norma de creditare a populatiei si incepand cu 1 septembrie va aplica noile criterii, a declarat presedintele bancii, Radu Ghetea, agentiei Mediafax. Banca va accepta un grad maxim de indatorare de 65% din veniturile nete ale familiei imprumutatului si va aplica un avans intre 0% si 15% pentru creditele ipotecare."Speram ca clientela noastra traditionala sa poata beneficia de credite in conditii mai bune decat in prezent. Asta nu inseamna ca nu-i asteptam sa devina clienti ai CEC si pe cei cu venituri mai mari", a aratat Ghetea. El a adaugat ca va urma o perioada de informare a personalului din teritoriu privind noile conditii relaxate de creditare."Odata cu relaxarea conditiilor cresc si riscurile asociate creditelor, asa ca trebuie sa fim foarte atenti", a mai spus Ghetea. Presedintele CEC a precizat ca norma elaborata de banca acopera si problematica imprumuturilor atrase prin carduri de credit.CEC este a saptea institutie care a primit avizul BNR pentru noile norme, dupa Alpha Bank, BRD-Groupe Societe Generale, Volksbank, BCR, Banca Transilvania si ATE Bank Romania.La inceputul lunii martie, BNR a decis sa elimine obligativitatea avansului pentru creditele acordate populatiei, care se situa la 25% din suma imprumutata in cazul celor ipotecare si la 30% pentru creditele de consum, precum si valoarea maxima a gradului de indatorare a persoanelor fizice.Institutiile de credit vor acorda imprumuturile pe baza reglementarilor proprii, care trebuie avizate de catre Directia Supraveghere a BNR. Pana la validare, institutiile de credit vor opera potrivit reglementarilor in vigoare si vor aplica un nivel maxim de indatorare de 40% din totalul veniturilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.