Matt Damon este cel mai profitabil angajat de la Hollywood. Actorul aduce incasari aproape duble fata de cele aduse de staruri precum Tom Hanks si Tom Cruise, potrivit unui studiu realizat de revista Forbes, informeaza Reuters.Pentru fiecare dolar pl
Matt Damon este cel mai profitabil angajat de la Hollywood. Actorul aduce incasari aproape duble fata de cele aduse de staruri precum Tom Hanks si Tom Cruise, potrivit unui studiu realizat de revista Forbes, informeaza Reuters.Pentru fiecare dolar platit lui Damon pentru interpretarea agentului secret Jason Bourne in cele trei filme ale seriei de actiune, "Identitatea lui Bourne", "Suprematia lui Bourne" si "Ultimatumul lui Bourne", producatorii au obtinut un venit brut de 29 de dolari.Jennifer Aniston s-a situat in fruntea topului celor mai profitabile angajate de la Hollywood si pe locul al cincilea in topul general al vedetelor din "cetatea" americana a filmului, performantele sale aducand un venit brut de 17 dolari pentru fiecare dolar care i s-a platit. Rolul lui Aniston din comedia "Despartiti, dar impreuna" a adus producatorilor incasari de 288 de milioane de dolari la nivel mondial. Primele doua filme din seria aventurilor lui Jason Bourne au obtinut pana in prezent, la nivel mondial, incasari de 850 de milioane de dolari, potrivit Forbes. Cea de-a treia parte, lansata la sfarsitul saptamanii trecute in America de Nord, a obtinut deja incasari de 70,2 milioane de dolari.Pe pozitia a doua in topul celor mai profitabili actori de la Hollywood s-a situat fostul sot al lui Jennifer Aniston, Brad Pitt, care pentru fiecare dolar ce i s-a platit a adus un venit brut de 24 de dolari.Fostul prieten al lui Aniston, actorul Vince Vaughn, s-a situat pe pozitia a treia in top, cu un venit brut de 21 de dolari, la egalitate cu starul din "Piratii din Caraibe", Johnny Depp."Cele mai mari staruri de la Hollywood nu sunt actorii care aduc cele mai mari incasari", a conchis, intr-un comunicat, Michael Ozanian, senior editor al publicatiei Forbes. Studiul a evidentiat ca nume grele ale Hollywood-ului, precum Tom Hanks, Tom Cruise si Will Smith au adus venituri de 12, 11 si, respectiv, 10 dolari pentru fiecare dolar platit ca salariu.Actorii de comedie Adam Sandler, Will Ferrell si Jim Carrey s-au situat pe ultimele locuri ale topului: Sandler a adus un venit brut de 9 dolari, in timp ce Ferrell si Carrey au adus cate 8 dolari."Comediile americane nu au acelasi succes in strainatate ca filmele de actiune", informeaza Forbes.Un profit mic a adus si actorul Russell Crowe, castigator al unui premiu Oscar, ale carui ultime trei filme, "Un an bun", "Renascut din cenusa" si "Master and Commander - La capatul pamantului" au fost esecuri de box office. Actorul australian a reusit sa aduca un venit brut de doar cinci dolari pentru fiecare dolar castigat ca salariu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.