Presedintele Traian Basescu sustine ca nu se afla in aceste zile in vacanta, ci intr-o serie de "deplasari de evaluare in teritoriu". Concediu e "dificil" sa isi ia, intrucat atributiile sale nu pot fi delegate.


Seful statului se afl
Presedintele Traian Basescu sustine ca nu se afla in aceste zile in vacanta, ci intr-o serie de "deplasari de evaluare in teritoriu". Concediu e "dificil" sa isi ia, intrucat atributiile sale nu pot fi delegate.


Seful statului se afla in aceste zile in statiunea Covasna, unde a petrecut si sfarsitul saptamanii trecute, alaturi de sotia sa, Maria Basescu, cei doi fiind cazati la fosta vila de protocol a lui Ceausescu.

Vineri seara, cuplul prezidential a petrecut cateva ceasuri in casa unei familii de maghiari, Traian Basescu marturisind ca isi propusese sa stea cinci minute, insa a ramas pana la urma si la masa. "Am mancat si niste gogosi umplute cu branza si marar, excelente", a laudat el gazdele. Sambata a vizitat Spitalul de Cardiologie din Covasna, iar dupa-amiaza a participat la Zilele comunei Comandau. A facut fotografii alaturi de localnici, a urcat pe scena, a promis ca pana la anul sa invete si cateva cuvinte in maghiara, a gustat din bulzul preparat de localnici si a mancat zmeura. Duminica a participat la concursul balcanic de calarie de la Sancrai, de unde a plecat la Miercurea-Ciuc, unde a participat la Zilele Orasului.

Marti a venit o fuga pana  la Bucuresti, pentru ceremonia de depunere a juramantului de catre ministrul Iuliu Winkler si pentru o intalnire cu patronii firmelor care au ridicat gunoaiele din Popesti-Leordeni, iar dupa-amiaza era deja inapoi la Covasna, unde intentioneaza sa ramana pana vineri.

Intrebat de presa in legatura cu aceasta vizita, Traian Basescu a aratat ca este una "particulara", nu oficiala. De altfel, autoritatile judetene nici nu stiau despre venirea sa in Covasna. Prefectul judetului, Gyorgy Ervin, chiar s-a plans ieri presei ca a aflat de la televizor ca presedintele se afla in judet. "Consider ca, chiar daca este vorba despre o vizita neoficiala si domnul Basescu nu doreste sa se intalneasca cu oficialitatile, intalnindu-se doar cu pedistii, Cancelaria domnului presedinte trebuie sa ma anunte macar despre faptul ca se afla in judet", a spus prefectul, citat de corespondentul Mediafax.


"CONTINUU SI NEINTRERUPT". Jurnalul National a intrebat Administratia Prezidentiala care este perioada in care seful statului se afla in concediul legal de odihna. Aceasta sustine insa ca Traian Basescu nu isi poate lua vacanta, intrucat atributiile sale nu pot fi delegate. "Presedintele Romaniei nu a stabilit inca perioada in care urmeaza sa isi efectueze concediul de odihna. Momentan se afla intr-o serie de deplasari de evaluare in teritoriu. De altfel, mentionam ca este dificil de stabilit o anumita perioada pentru efectuarea unui concediu de odihna, avand in vedere atributiile constitutionale ale functiei sale, ce nu pot fi delegate si pe care si le exercita continuu si neintrerupt, pe intreaga perioada a mandatului, in orice localitate s-ar afla, fiind reprezentantul statului roman, potrivit prevederilor art. 80 alin. 1 din Constitutia Romaniei", se arata in raspunsul Cotroceniului.


LA "LUCRU", LA NEPTUN. Presedintia a sustinut ca seful statului s-a aflat "la lucru" si in luna iunie, cand a petrecut o saptamana in Palatul de la Neptun. Timp de doua zile, el i-a avut oaspeti pe Gabriel Liiceanu, Traian Ungureanu, Andrei Plesu, Horia Roman Patapievici, Vladimir Tismaneanu, Catalin Anvramescu (impreuna cu sotia), cu care ar fi discutat despre lustratie. De altfel, pe perioada verii seful statului petrece in general week-end-urile la mare. Anii trecuti el s-a aflat in concediu si la munte, si in Bucovina.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.