Compania Diamond Aircraft din Austria nu a mai depus oferta pentru cumpararea fabricii Avioane Craiova, acuzand mediul ostil de afaceri. Afirmatia ii apartine subprefectului judetului Dolj, Nicolae Giurgiteanu, potrivit caruia producatorul de avioane
Compania Diamond Aircraft din Austria nu a mai depus oferta pentru cumpararea fabricii Avioane Craiova, acuzand mediul ostil de afaceri. Afirmatia ii apartine subprefectului judetului Dolj, Nicolae Giurgiteanu, potrivit caruia producatorul de avioane de mic litraj a venit de 12 ori la Craiova, a cumparat caietul de sarcini, dar a fost "sfatuit" sa nu depuna oferta.La data de 17 iulie, AVAS a sistat procesul de privatizare a companiei Avioane Craiova, pentru ca negocierile cu singurul ofertant nu au fost incheiate pana la termenul de valabilitate a ofertei.La licitatia pentru vanzarea pachetului de 80,9% din actiunile companiei, organizata la inceputul lunii mai, s-a inscris un consortiu de firme romanesti, format din Aerofina SA Bucuresti, A5 Invest SRL Caransebes, A2 Impex SRL Ploiesti si UZUC Ploiesti.Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a declarat la acea data ca in spatele ofertei de privatizare depusa de consortiul romanesc ar putea fi alte interese, precum cele imobiliare, si ca pentru Avioane Craiova ar trebui identificat un investitor specializat in domeniul aeronautic.In primul trimestru, Avioane Craiova a raportat o cifra de afaceri de 3,03 milioane de lei, de aproape doua ori mai mare decat nivelul din perioada similara a anului trecut. Totodata, pierderile au crescut in primele trei luni cu 57%. Anul trecut, afacerile companiei au urcat cu 24,62%, in timp ce pierderile s-au situat la 1,25 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.