Rafinaria Arpechim Pitesti isi poate continua activitatea dupa ce combinatul a indeplinit conditiile de mediu pentru care, in urma cu doua luni, a fost decisa suspendarea operatiunilor. Judecarea pe fond a suspendarii procesului de productie nu va ma
Rafinaria Arpechim Pitesti isi poate continua activitatea dupa ce combinatul a indeplinit conditiile de mediu pentru care, in urma cu doua luni, a fost decisa suspendarea operatiunilor. Judecarea pe fond a suspendarii procesului de productie nu va mai avea loc. Urmatoarea scadenta pana la care se cere realizarea masurilor importante de ecologizare este 31 decembrie 2007. Directorul de comunicare al Petrom, Dan Pazara, a declarat ieri, intr-un comunicat, ca la Arpechim au fost investite fonduri de circa 1,5 milioane de euro pentru indeplinirea masurilor de conformare referitoare la rezervoare si la haldele de deseuri. Petrom mai arata ca rafinaria a primit de la Agentia Locala de Mediu acordurile de inchidere a haldei de deseuri de acrilonitril si a haldei noi de namol biologic. "Pe parcursul perioadei in care a fost suspendata Autorizatia de Mediu a Arpechim nu au existat intreruperi in livrarea produselor catre piata, iar in prezent rafinaria functioneaza la parametri normali", se mai arata in comunicat. Combinatul Arpechim a fost inspectat de o comisie formata din reprezentantii Garzii Nationale de Mediu, Agentiei Regionale de Protectia Mediului Pitesti si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges. Aceasta a verificat daca au fost respectate masurile de protectia mediului, pentru care s-a decis, pe 28 mai, suspendarea activitatii. Deciziile, care vizeaza modernizarea rezervoarelor cu un capac fix si flotant pentru benzine si inchiderea haldei de acrilonitril si a haldei noi de namol biologic, ar fi trebuit realizate pana la 31 decembrie 2006, conform planului de conformare anexat la autorizatia de mediu. In privinta rezervoarelor, directorul ARPM Pitesti, Marius Stanca, a declarat ca doua au fost inchise, iar trei modernizate. El a precizat ca, desi Rafinaria Arpechim a intrat in legalitate, conducerea acesteia trebuie sa respecte in continuare masurile de ecologizare prevazute in planul de conformare al autorizatiei de mediu, ca si termenii avizelor date de celelalte institutii abilitate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.