Baronul Elie de Rothschild, un bancher care a reusit sa redea gloria de altadata prestigiosului vin Chateau Lafite, a murit la inceputul saptamanii, la varsta de 90 de ani, a declarat politia din Tirol. Fost director al bancii elvetiene Rothschild dn Zürich, Elie de Rothschild, a strans impreuna cu sotia sa, Liliane, o colectie impresionanta de arta, dintre care o parte a donat-o muzeului Luvru din Paris si altor muzee. Rothschild a murit in urma unui atac de inima in timp ce se afla la cabana sa de vanatoare din Innsbruck, Austria. De cateva zile, baronul se afla la vanatoare cu prietenii sai si planuia apoi sa se intoarca in Franta. Membru al legendarei familii de bancheri, Rothschild a cumparat podgoriile Chateau Lafite-Rothschild in 1946, reusind sa relanseze aceasta marca dupa ce familia sa, care era de origine evreiasca, pierduse controlul asupra ei in timpul ocupatiei naziste din Franta.
Elie Robert de Rothschild, care s-a nascut la data de 29 mai 1917, a facut parte din trupele Aliate in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si dupa razboi s-a intors in Franta. El a lasat podgoriile nepotului sau, baronul Eric de Rothschild in anul 1974.
Guy de Rothschild, un alt membru al faimoasei dinastii, si un element important din culisele politicii franceze a anilor '60-'70, a murit in iunie la varsta de 98 de ani. (B.M.)