UPDATE: 15:50

Florian Pittis a fost inmormantat azi la Cimitirul Bellu din Bucuresti, pe Aleea Artistilor, dupa ce convoiul funerar al regretatului om de cultura a plecat de la Teatrul Bulandra, unde s-a tinut slujba de inmormantare in prezenta a aproximativ 400 de oameni. Slujba a inceput in jurul orei 12.00, la Teatrul Bulandra, si a fost oficiata de un sobor de preoti de la Manastirea Plumbuita, in frunte cu parintele staret arhimandrit Visarion Marinescu.

Aproximativ 400 de oameni au asistat la ceremonia ce a avut loc in foaierul Teatrului Bulandra, adunati in holul institutiei, dar si in fata intrarii. Printre cei prezenti s-au numarat oameni din lumea teatrului si a muzicii, printre care Stefan Banica Jr., Margareta Paslaru, dar si presedintele PSD Mircea Geoana, omul de afaceri Peter Imre si finantatorul Rapidului, George Copos, insotit de una dintre echipele de juniori ale clubului.

Slujba s-a terminat la 12.40, iar la ora 13.25 sicriul a fost scos din teatru in aplauzele celor prezenti. Convoiul a pornit apoi spre sediul Radiodifuziunii Romane, unde s-a oprit circa 10 minute in fata cladirii, timp in care s-au auzit acordurile melodiei trupei "Pasarea Colibri", din care a facut parte Pittis, "Sfarsitul nu-i aici", apoi a plecat la Cimitirul Bellu.

Alte sute de oameni au luat parte la slujba ce a avut loc in cimitir, dupa ora 14.00, printre care si folkistul Nicu Alifantis, actorul Virgil Iantu, dar si membri ai galeriei Rapidului, care au cantat imnul clubului dupa terminarea ceremoniei si au strigat "Te vom iubi mereu!"

Pittis a fost inmormant langa actorul Amza Pellea.

Postul Radio3Net va purta de acum inainte numele artistului Florian Pittis.Afisul care se reflecta pe fotografia lui Florian Pittis
promoveaza, adecvat, piesa „Sorry" Sute de oameni s-au perindat luni pe la Sala Izvor a Teatrului Bulandra pentru a-si lua ramas bun de la marele actor si muzician Florian Pittis. Trupul sau neinsufletit a fost depus in foaierul teatrului in care a primit de-a lungul vietii nenumarate aplauze. Alaturi de familia sa s-au aflat prietenii lui, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi si Virgil Iantu, imbracati in costume negre. Dupa aceea au inceput sa vina artisti si admiratori, rockeri de toate virstele. Printre cei veniti au fost si membri ai masoneriei, organizatie al carei purtator de cuvint era artistul. Linga cosciug, pe una dintre coroane era scris "Fratelui nostru Florian Pittis, pururea tinar in Orientul Etern". In permanenta, trupul artistului a fost vegheat de patru barbati, ce nu-si dezlipeau mina de pe inima. In surdina se auzea muzica clasica.

„Ultima data l-am vazut la Rolling Stones. Parea bine. Si nu mai departe de acum doua luni beam bere si mincam mici in pasajul Vilacrosse si-mi povestea ce planuri are pentru la toamna", relata un apropiat de-ai lui Pittis. „Si pe mine m-a facut sa fiu mai vesel, m-a invatat sa vad lumea mai frumoasa. Mi-a fost foarte drag si pot sa spun cu indrazneala si cu onoare ca si eu ii eram drag. Nu vreau sa tin un discurs patetic, pentru ca Motu ar fi primul care ar ride de mine", a declarat Virgil Iantu.

Oamenii adunati cu flori si cu luminari in fata Teatrului Bulandra au inceput sa depene amintiri. "Eram in liceu si mergeam la Bulandra, unde Pittis si Caramitru tineau niste seri de poezie. La spectacolele lui veneau o gramada de tineri. Mergeam in blugi. Parintilor nostri li se parea o blasfemie. Dar asa era regula. Ne lasam pletele in vint si ne puneam singura pereche de jeansi pe care o purtam cu mare mindrie. Aveam impresia ca o sa ne dea Motu afara din sala daca nu purtam blugi", rememora un admirator al actorului.

„Era in anii comunismului si Motu se afla cu citiva prieteni intr-un bar. El cu plete, amicii lui cu plete si cu barba. Au aparut militienii vigilenti care i-au luat pe sus la sectie pe motiv ca «niste tovarasi de nadejde nu poarta barba». «Domnii mei, si Marx avea barba si asta nu l-a impiedicat sa scrie Capitalul», le-a replicat Motu", potrivit unui alt admirator.

Un sobor de preoti de la Manastirea Plumbuita, condus de staretul Visarion Marinescu, a oficiat luni o slujba in memoria lui Florian Pittis. Regretatul artist va fi inmormintat astazi la Cimitirul Bellu. Convoiul funerar va pleca de la teatru la ora 13.00 si va ajunge la cimitir in jurul orei 14.00. Pe drum, se va face o oprire la Sala Radio. Societatea Romana de Radiodifuziune a hotarit ca postul public de radio online pe care artistul l-a fondat sa se numeasca Radio3Net „Florian Pittis".

Asculta piese interpretate de Florian Pittis pe www.cotidianul.ro/select